Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac

de Valclaudia in Piine, 1 Dec 2015 | 4551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba proaspat cernuta
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 280 ml kefir + 120 ml apa calduta
  • 250 g branza proaspata de vaca
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 1 lingurita zahar tos
  • 50 g seminte de dovleac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac:

Amestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se omogenizeze.

Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana obtinem un aluat lipicios dar destul de ferm.

Acoperim vasul in care se afla aluatul si il lasam la dospit pentru 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Rupem bucati de aluat cu mainile unse cu ulei de masline, dam aluatului forma de chifle si le asezam cu spatii intre ele in tava tapetata cu hartie de copt.

Implantam din loc in loc seminte de dovleac, apoi dam tava la cuptor pentru 35-40 minute (170 grade cu functia de coacere cu ventilatie pornita).

Scoatem chiflele din cuptor si le servim fierbinti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

01.12.2015, 20:53

Mmmm, vreau si eu!

miki_a 1

02.12.2015, 11:33

Minunate!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:47

Imi plac!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]