O ceapa se toaca, iar restul se taie rondele.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare, 20 de minute.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata. Se adauga varza murata si se gateste la foc mare 5-10 minute. Se adauga supa, boabele de ienibahar, foaia de dafin si piper. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa 20 de minute, acoperite cu un capac.
Intre timp, se incalzeste laptele, apoi se adauga peste cartofii scursi de apa, impreuna cu 20 de grame de unt, sare si nuscoara. Se pastreaza la cald.
Se prajesc carnatii in putin ulei, pana devin aurii. Se transfera pe o farfurie si se pastreaza calzi.
Rondelele de ceapa se amesteca cu faina. Se adauga untul ramas intr-o tigaie si se prajesc rondele de ceapa pana devin aurii.
Se serveste piureul cu varza calita, carnatii, ceapa crocanta si chivesul tocat.