Se toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici.
Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale.
Se modeleaza compozitia in 8 chiftele.
Cartofii se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu sare, 20 de minute.
Se incalzeste supa de vita intr-o cratita de marime medie. Se adauga chiftele si se fierb 5 minute.
Restul de ceapa se caleste in unt 2-3 minute, la foc mare, se adauga faina si se mai gateste 1 minut. Se adauga 6 linguri din supa de vita in care au fiert chiftele si se amesteca bine cu un tel. Se adauga apoi rosiile tocate impreuna cu sucul in care au fost conservate si jumatate din cantitatea de ardei. Se amesteca si se adauga sare si piper. Se lasa 5-6 minute sa fiarba la foc mic.
Se adauga chiftelele in sosul de rosii si se amesteca cu grija.
Se amesteca restul de mustar cu mierea, uleiul de masline si sare si piper. Se adauga peste valeriana si restul de ardei si se amesteca bine.
Se servesc cartofii fierti cu salata de valeriana si chiftelele in sos de rosii si ardei, presarate cu patrunjel tocat.