Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2 linguri de mirodenii. Se amesteca bine. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor 30 de minute sau pana cand s-au rumenit si sunt gatite complet. Bucatile de pui s-ar putea sa fie gata dupa 20 de minute.
Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in sferturi. Se amesteca cu restul de mirodenii italienesti, paprika, sare, piper si ulei de masline.
Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 30 de minute la cuptor, intorcandu-i la jumatatea timpului.
Se pot gatit in acelasi timp cu puiul, pe 2 rafturi inferioare fata de pui.
Intre timp, se taie castravetii, rosiile si ceapa pentru salata si se amsteca cu sare, piper, masline, ulei de masline extra virgin si otet. Optional, se pot adauga mirodenii italienesti si in salata.
Se serveste puiul fierbinte, impreuna cu salata, cartofii si sosul de branza.