Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

de Satisfyyourcravings in Vita, 23 Mar 2018 | 4334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi medii, feliati
  • 2-3 vinete feliate longitudinal
  • 600 grame carne tocata vita/ miel/ pui (eu am folosit porc+ vita)
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 legatura de patrunjel, tocat
  • 1 lingura din fiecare: piper, scortisoara, chili si sare (eu am folosit mai putin din toate, dar mai ales din scortisoara)
  • putina nucsoara
  • 3 linguri cu varf de pesmet
  • 1 ou
  • Pentru sosul de rosii:
  • 4-5 rosii tocate sau 1 conserva de rosii in bulion
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1-2 chili
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • orez si salata pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii):

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile.

Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul si condimentele si se amesteca bine. 

Se modelaza chiftele sub forma ovala, in jurul cozii unei linguri de lemn sau frigaruie. 

Se unge o tigaie nonaderenta cu ulei, se aseaza chiftelele in tigaie, se acopera cu un capac si se gatesc cateva minute, pe parte, pana devin aurii. 

Intre timp, se adauga rosiile tocate intr-un blender si se tranforma in pasta. 

Se toaca usturoiul si chiliul si se soteaza cateva minute in ulei. Se adauga pasta de rosii, se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac si se gateste la foc mediu 10 minute. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se aseaza cate o felie de vanata pe o suprafata curata. La unul din capete, se aseaza cate o chiftea, apoi se ruleaza felia de vanata in jurul chiftelei. Se aseaza intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei, in forma circulara, pe un singur rand. In centru, se aseaza feliile de cartofi, tot circular. 

Se toarna sosul de rosii deasupra si se gatesc in cuptor 20 de minute. Se lasa la racit inainte de a fi servite.

Se servesc cu orez si salata.

TIPS-URI

1

Feliile de vinete si cartofi si chiftelele se pot praji si in baie de ulei, dar eu am ales varianta ceva mai usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa