Patatas bravas cu Aioli, carnati si ardei turcesti copti

de Satisfyyourcravings in Porc, 23 Mar 2018 | 3156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 grame cartofi
  • 2 lingurite Paprika afumata
  • 10 ardei turcesti (cei verzi, lunguieti, usor picanti)
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 chili
  • 100 gr passata
  • 4 carnati proaspeti, subtiri
  • 2 linguri Aioli (sos de usturoi; poate fi inlocuit cu iaurt amestecat cu usturoi)
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patatas bravas cu Aioli, carnati si ardei turcesti copti:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o tigaie acoperita cu un capac, 25-30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Dupa 20 de minute, se indeparteaza capacul.

Se aseaza ardeii pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu 1 lingura de ulei si sare. Se coc in cuptor 10-15 minute. Se intorc la jumatatea timpului.

Intre timp, se toaca usturoiul si chiliul fin.

Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita mica, la foc mediu. Se adauga usturoiul si chiliul si se gatesc 2-3 minute. Se adauga passata si se lasa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se incalzeste o tigaie la foc mediu, cu putin ulei si se gatesc carnatii 8-10 minute, intorcandu-i pe toate partile.

Se servesc carnatii acoperiti de sos cu ardeii copti,cartofii si sosul Aioli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patatas bravas cu Aioli, carnati si ardei turcesti copti" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu cartofi si carne de porc