Piept de curcan Katsu si orez cu anason

de Satisfyyourcravings in Curcan, 26 Noi 2017 | 4367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 bucati piept de curcan ( se pot inlocui cu piept de pui)
  • 2-3 linguri creme fraiche sau iaurt grecesc
  • 50 grame Panko (pesmet japonez)
  • 1 bucata anason stelat
  • 1 cub concentrat de pui
  • 150 grame orez Basmati
  • 1 1/2 lingurite pudra de curry
  • 24 grame faina
  • 1 lingura miere
  • 1 1/2 linguri sos de soia
  • ulei de masline
  • 300 grame spanac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan Katsu si orez cu anason:

Se taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii. 

Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt si se bat cu sucitor pana ajung la o grosime de 1 cm. 

Se amesteca creme fraiche/ iaurtul cu sare si piper. 

Se fierbe orezul impreuna cu anasonul stelat si 1/2 din cubul concentrat de pui pana este gatit complet, conform instructiunlor de pe ambalaj. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se adauga ceapa. Se gateste 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi morcovii, foarte putina sare si piper. Se gateste 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga usturoiul, pudra de curry si faina. Se amesteca si se gateste 1 minut. 

Se adauga 300 de ml de apa, restul cubului concentrat, mierea si sosul de soia. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa 10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat si morcovii s-au gatit. Se indeparteaza de pe foc, se adauga spanacul, se acopera cu un capac si se lasa deoparte pana in momentul folosirii. 

Intre timp, se ung bucatile de piept cu iaurtul/ creme fraiche si se imbraca in panko. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si se prajesc 3-4 minute, pe parte.

Se transfera pe un tocator si se taie fasii. 

Se servesc cu orez si sosul curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan Katsu si orez cu anason" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fudulii de curcan cu praz