Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

de Satisfyyourcravings in Ficat, 16 Apr 2018 | 7518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame ficatei de pui
  • putina faina
  • ulei
  • sare, piper
  • 1 lingurita oregano
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 2 linguri Cognac sau Metaxa
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • Paine cu unt aromatizat pentru servit
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano):

Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina. 

Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se reduce focul la mic, se adauga sare si piper, 1 lingurita de oregano si cateii de usturoi pisati si se gatesc cateva minute.

Se adauga sucul de lamaie si Cognacul si se lasa pana se evapora alcoolul. Optional, se poate flamba. Se ia de pe foc, se adauga uleiul de masline si patrunjelul si se serveste imediat cu paine cu unt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui la tigaie