Se taie ceapa julienne. Se taie dovleceii in cuburi, se piseaza usturoiul si se toaca frunzele de menta.
Se indeparteaza umplutura carnatilor si se formeaza chiftele din aceasta. (5 bucati de persoana).
Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu, 4 minute, apoi se adauga dovleceii, sare si piper. Se gatesc 6-7 minute inainte de a adauga usturoiul. Se gatesc 1 minut, apoi se adauga orzo. Se amesteca bine, apoi se adauga 800 ml apa si cubul concentrat. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand pana se dizolva cubul concentrat, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
Se prajesc chiftelele in putin ulei, 8-9 minute la foc mediu, pana devin aurii si sunt gatite complet.
Inainte cu 4 minute ca orzo sa fie gata, se adauga mazarea.
Se indeparteaza de pe foc si se adauga branza sfaramata si menta. Se adauga sare si piper, daca este nevoie.
Se amesteca sucul de lamaie cu ulei de masline, sare si piper si se adauga peste salata. Se amesteca bine.
Se serveste orzotto cu salata si chiftele.