Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea mica.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga jumatate din cantitatea de usturoi si ghimbir. Se gatesc 1 minut. Se adauga orezul, 350 ml de apa si cubul concentrat. Se amesteca, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se gateste 15 minute.
Se amesteca jumatate din cantitatile de sos de soia si otet si toata mierea. Se adauga peste copanele de pui si se amesteca bine. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 30-35 de minute.
Castravetele se feliaza si se amesteca cu restul de sos de soia si otet si putin din semintele de susan. Se amesteca si se lasa deoparte.
Intre timp, se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei 2-3 minute. Se transfera pe o farfurie/ bol.
Varza se taie julienne.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza restul de usturoi si ghimbir 3 minute. Se adauga varza, sare si piper si se amesteca bine. Se gateste 4 minute, pana cand varza s-a inmuiat.
Se servesc copanele de pui cu varza, orezul si castravetii murati, presarate cu semintele de susan.