Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la racit. Intre timp, se indeparteaza destula supa cat sa mai ramana 1.25 litri de supa. Supa indepartata se pastreaza intr-o craticioara.
In cei 1.25 litri se supa se adauga orezul si se fierbe la foc mic spre mediu pana are o consistenta cremoasa, usor apoasa. Se mai adauga supa daca este nevoie. La final, se adauga sare, piper si suc de lamaie si se indeparteaza de pe foc. Se acopera cu un prosop si un capac si se lasa la odihnit cateva minute. Se adauga putin unt inainte de a fi servit.
Intre timp, se indeparteaza pielea si carnea de pe pui. Carnea se taie in bucati nu foarte mici. Se incalzeste in supa din craticioara. Se indeparteaza din supa si se presara cu sare, piper si suc de lamaie.
Se serveste cu pilaf si salata.
1
Din pielea si oasele puiului se poate obtine supa concentrata de pui, ideala pentru sosuri, supe, tocanite etc. Se fierb in 2 litri de apa impreuna cu boabe de piper, sare, tije de telina, morcovi, ceapa si o foaie de dafin, la foc mediu spre mic, acoperit partial cu un capac, 3-4 ore. Se strecoara, se lasa putin la racit si se pastreaza in frigider 3 zile maxim.