Friptura de porc la tigaie cu rozmarin si lamaie, varza rosie in stil grecesc, mazare cremoasa si cartofi crocanti

de Satisfyyourcravings in Porc, 23 Apr 2018 | 2140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati friptura de porc
  • cateva crengute de rozmarin
  • 300 grame mazare congelata
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de marar
  • 1 lamaie
  • ulei
  • 200 grame iaurt grecesc
  • Pentru varza:
  • 1 ceapa alba mare
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 500 grame varza (eu am folosit rosie)
  • 100 ml vin alb sec
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita paprika afumata
  • sare, piper
  • 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tigaie cu rozmarin si lamaie, varza rosie in stil grecesc, mazare cremoasa si cartofi crocanti:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Varza se taie julienne, ceapa alba se taie cuburi, iar cea rosie julienne. Cateii se usturoi se piseza si se toaca mararul. 

Cartofii necuratati de coaja se taie in bucati mari si se amesteca cu jumatate din cantitatea de frunze de rozmarin, sare, piper si putin ulei. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se gatesc 30 de minute, pe raftul superior al cuptorului. 

Intre timp, se incalzesc ceva 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa alba. Se soteaza cateva minute, apoi se adauga pasta de tomate, se gateste 1 minut si se adauga varza. Se soteaza cateva minute, adaugand ulei daca mai este nevoie. Se adauga vinul, semintele de fenicul, paprika, sare, piper si se acopera cu un capac. Se lasa 20 de minute la fic mic, adaugand vin sau apa daca este nevoie. La final, se adauga sucul de lamaie.

Mazarea se fierbe 3 minute in apa sarata, apoi se scurge si se clateste sub jet de apa rece. Se lasa deoparte.

Intr-o craticioara, se incalzeste putin ulei si se soteaza ceapa rosie 5 minute, apoi se adauga ustroiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga mazarea si sucul de lamaie. Se indeparteaza de pe foc, se adauga iaurtul, mararul, sare si piper si se amesteca bine. Se lasa deoparte pana la momentul folosirii. 

Se incalzeste o tigaie la foc mare cu putin ulei. Bucatile de carne se presara cu sare, piper, coaja de lamaie si restul de rozmarin si se adauga in tigaie. Se prajesc 5-8 minute in functie de grosime. Se intorc la fiecare minut. Focul se ajusteaza astfel incat carnea sa se caramelizeze din loc in loc. Se lasa la odihnit pana in momentul servirii. 

Se serveste carnea cu varza rosie, mazarea cremoasa si cartofii crocanti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tigaie cu rozmarin si lamaie, varza rosie in stil grecesc, mazare cremoasa si cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

dantes 1

23.04.2018, 13:40

Buna!

mihaelar63 1

23.04.2018, 18:14

Trebuie sa incerc si eu prepararea verzei si a mazarei in acest stil

Rocsi 1

23.04.2018, 20:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)