Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca.
Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga carnea, avand grija ca mare parte din ierburi sa fie sub bucatile de porc. Se prajesc 5 minute pe parte, apoi se transfera pe o farfurie.
In caserola, se adauga 1 1/4 cana de vin si folosind o lingura din lemn, se indeparteaza cat mai multe din rezidurile de pe fundul caserolei. Se gateste 1-2 minute, pana cand s-a evaporat tot alcoolul.
Se reduce focul la mediu spre mic. Se adauga carnea inapoi in caserola si se presara cu sare si piper. Se gateste 1 1/2 ore, acoperit cu un capac intorcand carnea la fiecare 20 de minute. Se adauga apa fierbinte daca este nevoie.
Se transfera pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu.
Se ajusteaza focul la mediu si se adauga restul de vin. Cu o lingura de lemn se indeparteaza cat mai multe din rezidurile de pe fundul caserolei. Se lasa 1-2 minute. Se adauga supa si se amesteca.
Se reduce focul la mic si se adauga smantana. Se amesteca usor pana cand devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se servesc bucatile de carne cu sos si cartofi fierti.