Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi. Se fierb in apa sarata, 15-20 de minute.
Se taie ceapa in sferturi si ardeiul in fasii, apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara sare, piper si ulei de masline si se coc in cuptor 20 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.
Intre timp, se piseaza usturoiul si se adauga intr-un bol impreuna cu pesmetul, carnea tocata si jumatate din cantitatea de Ras-el-Hanout, sare si piper. Se amesteca bine si se modeleaza in chiftele (3 de persoana).
Se prajesc in ulei de masline, 5-7 minute, la foc mare, intorcandu-le frecvent. Se adauga rosiile tocate impreuna cu bulionul in care au fost conservate si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, se adauga restul de Ras-el-Hanout, sare si piper. Se gateste 10 minute, pana cand sosul este redus la jumatate. Se adauga spanacul si se mai lasa 1-2 minute.
Intr-un vas potrivit pentru cuptor, se adauga cartofii fierti, deasupra ceapa si ardeiul coapte, apoi chiftelele in sos. Se presara branza Feta sfaramata desupra, impreuna cu branza rasa. Se coace in cuptor, pe raftul superior, 5 minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie.