Tort cu crema de ciocolata si cafea

de Angelina_Elena in Torturi, 4 Apr 2013 | 5948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml frisca batuta
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri zahar
  • 70 g unt
  • 5 g ness
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • Decor:
  • trandafiri si frunze din pasta de zahar
  • cereale cu glazura de ciocolata
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si cafea:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema: Intr-un ibric punem 400 ml lapte la fiert. Intr-un bol punem faina, zaharul, ness-ul, cacaoa, galbenusurile si amestecam. Adaugam treptat laptele ramas (100 ml) si omogenizam. Cand laptele din ibric incepe sa fiarba adaugam compozitia de faina. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si untul si amestecam cu un tel pana se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit. Dupa ce crema s-a racit complet, o amestecam cu frisca batuta.

Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

Asamblare: Blatul de tort rece se taie in 2. Oprim o parte din crema pentru a imbraca tortul.

Intr-o tava cu pereti detasabili, punem primul blat, il insiropam, intindem crema, punem desupra si cel de-al doilea blat si il insiropam. Dam tortul la rece pentru 1-2 ore, apoi il imbracam intr-un start subtire de crema. Cerealele si biscuiti se sfarma fin, apoi cu ajutorul unui cutit imbracam marginea tortului. Deasupra se orneaza cu trandafiri si frunzulite din pasta de zahar. Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Sofia