Cozonac cu nuca (de post)

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Apr 2013 | 4679 vizualizari

 

By Miha

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 550 g faina
  • 100 ml ulei
  • 280 ml suc proaspat de portocale
  • 3 linguri zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri nesquik
  • 1 lingurita cacao
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca (de post):

Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.

Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.

Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 5 minute) si nu se mai prinde de maini.

Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 bucati, si intindem fiecare bucata intr-o foaie.

Punem nuca macinata amestecata cu zaharul si nesquik-ul, rulam strans apoi impletim in 2.

Punem cozonacelul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, si mai lasam 20 de minute la crescut.

Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

Cand scoatem cozonacul din cuptor il ungem cu putina apa amestecata cu mire.

Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, mac si caramel