Crema:
Decor:
Aluatul foietaj cumparat, se lasa peste noapte la dezghetat in frigider.
A doua zi coacem foile si le lasam la racit.
Dupa ce s-au copt foile, pregatim crema de vanilie.
Punem laptele(900 ml) la fiert intr-o craticioara.
Intr-un bol punem galbenusurile, faina, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Amestecam apoi adaugam, putin cate putin laptele ramas(100 ml).
Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti cratitei.
Pe o tava punem o foaie, apoi turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o lingura.
Lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem peste crema un strat uniform de dulceata de cirese, apoi punem deasupra cealalta foaie.
Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul si decoram cu cate un mot de frisca si topping de caramel.
Sa aveti pofta!