Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece.
Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida.
Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam.
Adaugam apoi ciocolata peste frisca batuta si amestecam usor de jos in sus.
Dam crema la rece pentru 1-2 ore.
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.
Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.
La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.
Asamblare: Daca blatul un s-a copt uniform, se taie pentru a-l indrepta.
Din crema de ciocolata pastram 3 linguri pentru ornat.
Pe o farfurie punem blatul de tort, il insiropam bine, apoi turnam deasupra crema de ciocolata si nivelam.
Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se scoate si se decoreaza.
Am acoperit tortul cu un strat subtire de crema de ciocolata, apoi am facut cateva moate de crema deasupra.
Punem apoi betisoarele pe margine, apasand usor pentru a se lipi.
Decoram fiecarui mot de frisca punem cate o bombonica.
In mijloc am ras niste ciocolata cu ajutorul unui cutit.
Se da rece minim 1 ora inainte de servire.
Sa aveti pofta!
1
Am copt blatul de tort intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.