Intr-un bol punem stafidele, iar peste ele turnam apa calduta cat sa le acopere si o lingurita esenta de rom.
Intr-un bol mai mare rupem cu mana biscuitii cu crema de ciocolata si cei simpli.
Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si margarina.
Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.
Turnam siropul peste biscuiti(putin cate putin,s-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul), adaugam stafidele (scurse in prealabil) si omogenizam.
Intr-o tava de chec tapetata cu folie transparenta turnam compozitia de biscuiti, lasam sa se raceasca putin, apoi dam tava la frigider.
Dupa ce a stat putin la rece, pregatim glazura de ciocolata.
Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul si laptele.
Scoatem tortuletul din tava, il asezam pe un platou dreptunghiular si turnam deasupra glazura de ciocolata.
Decoram cu aschii de ciocolata si bombonele colorate.
Este foarte bun si aromat.
Pofta buna!