Am facut de nenumarate ori foi cu miere de albine...cu crema de gris, budinca dar niciodata cu crema de zahar ars! Sincera sa fiu am strambat din nas cand am citit in caietul bunicii reteta, dar cand am gustat-o am ramas surprinsa, e delicioasa si cu aceasta crema!:)
Foi:
Crema:
Foile:
Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.
Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.
Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.
Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.
Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.
Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).
Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.
Crema:
Intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic.
Cand s-a caramelizat stingem cu apa si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.
Faina o amestecam cu 2 linguri de zahar.
Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat faina si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.
Lasam crema sa se racoreasca 2-3 minute, apoi adaugam pachetul de margarina si omogenizam usor.
Asamblare:
Ungem fiecare foaie cu dulceata de prune si jumatate din cantitatea de crema.
Ultima foaie se poate glazura cu ciocolata sau se poate pudra cu zahar.
Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate(un fund de lemn mai greu).
1
In locul dulcetii de prune puteti folosi gem de caise.