Foi cu miere de albine si crema de zahar ars

de Angelina_Elena in Prajituri, 5 Apr 2013 | 10615 vizualizari

 

Am facut de nenumarate ori foi cu miere de albine...cu crema de gris, budinca dar niciodata cu crema de zahar ars! Sincera sa fiu am strambat din nas cand am citit in caietul bunicii reteta, dar cand am gustat-o am ramas surprinsa, e delicioasa si cu aceasta crema!:)

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • otet

Crema:

  • 1 borcanel dulceata de prune
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar si 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine si crema de zahar ars:

Foile:

Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.

Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.

Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.

Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.

Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).

Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Crema:

Intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic.

Cand s-a caramelizat stingem cu apa si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.

Faina o amestecam cu 2  linguri de zahar.

Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat faina si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.

Lasam crema sa se racoreasca 2-3 minute, apoi adaugam pachetul de margarina si omogenizam usor.

Asamblare:

Ungem fiecare foaie cu dulceata de prune si jumatate din cantitatea de crema.

Ultima foaie se poate glazura cu ciocolata sau se poate pudra cu zahar.

Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate(un fund de lemn mai greu).

TIPS-URI

1

In locul dulcetii de prune puteti folosi gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos