Foi cu bulion si crema de cocos (de post)

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Apr 2013 | 16338 vizualizari

 

O prajitura de post, simpla si delicioasa! Pentru foi m-am inspirat de la Gaby_d, multumesc draga mea!:*

 

INGREDIENTE

Foi cu bulion:

  • 12 linguri bulion(sau 6 linguri pasta de rosii diluate cu 6 linguri de apa)
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • zeama de lamaie

Crema de cocos:

  • 700 ml lapte de cocos
  • 70 g faina
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bulion si crema de cocos (de post):

Foi:se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.

Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.

Intindem cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata.

Foile se coc la foc mediu, timp de 10-12 minite, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.

Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

Crema de cocos: punem 600 ml laptele de cocos intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp punem intr-un bol faina, zaharul, adaugam treptat laptele de cocos(100 ml) si omogenizam.

Cand laptele de cocos incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si amestecam continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Lasam apoi crema sa se raceasca, dar nu de tot…ea trebui sa fie calduta cand umplem foile pentru ca acestea sa se inmoaie.

Asamblare: Impartim crema in 2 parti egale. Pe prima foaie punem jumatate din crema, punem ce-a de-a doua foaie, crema ramasa si ultima foaia.

Se poate orna cu ciocolata neagra sau o putem pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Putem sa umplem foile si cu alta crema care sa nu fie de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bulion si crema de cocos (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere