Astazi surioara mea Daria, a implinit 10 anisori! Scumpa mea, iti doresc tot binele din lume, multa sanatate, fericire si fie ca soarele sa-ti zimbeasca de fiecare data, iar fluturasii sa-ti impartaseasca bucuria lor! LA MULTI ANI!!!
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Crema de capsuni: Intr-un vas punem frisca lichida,laptele,Crema Ole de capsuni si mixam pana se intareste.
Mousse de ciocolata cu lapte: Punem gelatina intr-un bol si turnam peste ea 50 de ml de apa, apoi o lasam sa se umfle.
Intre timp punem la incalzit frisca lichida (NU lasam sa fiarba), apoi luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand aceasta se topeste.
Topim apoi gelatina la foc mic, amestecan continuu pana cand aceasta devine lichida(NU trebuie sa fiarba, pentru ca se distruge!!!)
Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Incorporam treptat crema de ciocolata in frisca batuta.
Asamblare: Blatul de tort rece se taie in 2.
Intr-o tava cu pereti detasabili, punem primul blat insiropam, apoi intindem crema de capsuni.
Apoi punem cel de-al doilea blat insiropat, intindem uniform crema de ciocolata alba apoi dam tortul la rece peste noapte.
A doua zi se scoate de la rece, se imbraca intr-un strat subtire de crema.
Cerealele si biscuiti se sfarma fin, apoi cu ajutorul unui cutit imbracam marginea tortului.
Deasupra se orneaza cu trandafiri si frunzulite din pasta de zahar.
Se da la rece pana la servire.
Pofta buna!
1
Blatul de tort l-am copt intr-o tava cu diametrul de 25 cm.