Iata-ma ajunsa la reteta cu numarul 200! Vreau sa va spun cat de mult ma bucur ca in urma cu 1 an si 9 luni am intrat in frumoasa comunitate a bucatarasilor veseli, priceputi si frumosi! Imi sunteti tare dragi, ma bucur ca existati si ca faceti parte din viata mea!:X Pentru reteta m-am inspirat de la Teo(´s kitchen), e cel mai delicios si cremos cheescake mancat vreodata de mine!:X
Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.
Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.
Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si putin ulei, asezam foaia de aluat, apoi turnam compozitia de branza.
Dam tava la cuptorul preincalzit pana cand cheesecake-ul nostru face o crusta aurie(posibil sa crape putin ca si al meu).
Dupa ce s-a racit se da la frigider.
Sos de capsuni: Spalam capsunile si le taiem cubulete.
Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele si le lasam sa fiarba la foc mic, pana obtinem un sos.
Eu am pus sos pe fiecare bucata de cheesecake in parte.
Un adevarat deliciu!
Sa aveti pofta!
1
In locul capsunilor putem sa folosim afine, zmeura sau cirese.
2
In cuptor cheesecake-ul se umfla, iar cand se raceste se lasa.