Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

de Angelina_Elena in Prajituri, 6 Apr 2013 | 7429 vizualizari

 

Iata-ma ajunsa la reteta cu numarul 200! Vreau sa va spun cat de mult ma bucur ca in urma cu 1 an si 9 luni am intrat in frumoasa comunitate a bucatarasilor veseli, priceputi si frumosi! Imi sunteti tare dragi, ma bucur ca existati si ca faceti parte din viata mea!:X Pentru reteta m-am inspirat de la Teo(´s kitchen), e cel mai delicios si cremos cheescake mancat vreodata de mine!:X

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
Umplutura:
  • 700 g crema de branza(gen Philadephia)
  • 250 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Sos de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!:

Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.

Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.

Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si putin ulei, asezam foaia de aluat, apoi turnam compozitia de branza.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana cand cheesecake-ul nostru face o crusta aurie(posibil sa crape putin ca si al meu).

Dupa ce s-a racit se da la frigider.

Sos de capsuni: Spalam capsunile si le taiem cubulete.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele si le lasam sa fiarba la foc mic, pana obtinem un sos.

Eu am pus sos pe fiecare bucata de cheesecake in parte.

Un adevarat deliciu!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

In locul capsunilor putem sa folosim afine, zmeura sau cirese.

2

In cuptor cheesecake-ul se umfla, iar cand se raceste se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu oreo si capsuni