Angelina_Elena

2

Bucataras
junior

Certeju de sus

Bucataras din 15.07.2011

RETETE474
PRIETENI308
Retete / Dulciuri

Dulceata de visine

In Dulciuri la 22 Iun 2013

Spalam visinele, scoatem samburii si le punem intr-o oala mai mare. Punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam 3 ore pana lasa zeama sau pana a doua zi. Le punem apoi la fiert pe ochiul de la aragaz. Fierbem dulceata de visine pana cand zeama lasata se ingroasa. Punem dulceata de...

Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie

In Prajituri la 22 Iun 2013

Foi cu cacao: Am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul si praful de sare. Am adaugat smantana si cacaoa, am omogenizat, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat cu o lingura, apoi am inceput sa framant cu mana pana am obtinut un aluat nelipicios pe...

Gogosi cu iaurt

In Dulciuri la 21 Iun 2013

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut. Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si mixam bine. Adaugam treptat untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Faina o punem intr-un vas, adaugam amestecul precedent, drojdia dizolvata in lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele...

Prajitura Harissa

In Prajituri la 20 Iun 2013

Am pus iaurtul intr-un bol, am adaugat praful de copt si am lasat sa se umfle (o sa isi dubleze volumul). Intre timp am mixat untul (la temperatura camerei) cu zaharul si  praful de sare. Am adaugat coaja rasa de lamaie, iaurtul si am mixat bine. Am obtinem o pasta grosuta, pe care...

Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine

In Dulciuri la 17 Iun 2013

Am topit margarina in microunde, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am cernut faina si am pus-o intr-un vas. Laptele l-am pus intr-o cana, am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine, bine. Am adaugat apoi  galbenusurile, margarina topita si racita peste lapte si am omogenizat....

Cremes cu lamaie

In Dulciuri la 16 Iun 2013

Punem laptele (900 ml) la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol punem galbenusurile, faina si zaharul. Amestecam apoi adaugam, putin cate putin  laptele ramas (100 ml). Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de  oua cu faina si zahar, punem...

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea

In Dulciuri la 14 Iun 2013

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea Rupem biscuiti cu mana, in bucati potrivite, adaugam ness-ul, nuca macinata si lasam de-o parte. Punem apoi laptele la fiert intr-un ibric, adaugam untul si cacaoa amestecata cu zaharul. Cand zaharul si untul s-au topit, oprim focul si...

Chec in doua culori

In Dulciuri la 14 Iun 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem intr-un vas mai mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare si jumatate din cantitatea de zahar. Restul zaharului il amestecam cu galbenusurile si apoi turnam incet compozitia de...

Prajitura cu iaurt si cirese

In Prajituri la 11 Iun 2013

Spalam ciresele si le curatam de samburi. Presaram 1 lingura de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam de-o parte pana pregatim aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa. Apoi adaugam iaurtul, omogenizam, apoi...

Bezele cu migdale

In Dulciuri la 10 Iun 2013

Crema de ciocolata alba:  topim ciocolata alba impreuna cu frisca pe baie de aburi. O lasam sa se raceasca, apoi o punem in vasul de la mixer si incepem sa o mixam, la viteza mica, adaugand treptat cate un cubulet de unt. Se da la frigider pana pregatim bezelele. Bezele: mixam...

Biscuiti Espresso cu Nuci

In Dulciuri la 9 Iun 2013

Intr-un vas amestecam faina, cacaoa, ness-ul, praful de copt apoi le trecem printr-o sita. In alb vas punem margarina la temperatura camerei, zaharul, praful de sare si mixam foarte bine. Adaugam apoi oul si omogenizam. Adaugam amestecul de faina cu cacao, ness si praf de copt, nuca...

Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

In Torturi la 8 Iun 2013

Blat:  separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....

Pancakes cu jeleu de cirese

In Dulciuri la 6 Iun 2013

Pancakes:  intr-un bol punem ouale, zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si mixam pana cand zaharul s-a topit. Adaugam uleiul, continuam sa mixam, apoi adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si...

Spuma de piersici

In Dulciuri la 6 Iun 2013

Spuma de piersici: mixam frisca pana se intareste.   Piersicile scurse de sirop se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra si se fac piure. Adaugam piureul peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus. Se da la frigider pana la servire! Pofta buna!

Friganele dulci

In Dulciuri la 5 Iun 2013

Intr-un bol punem ouale, mierea, esenta de vanilie, scortisoara, laptele, praful de sare si amestecam bine cu un tel. Feliile de paine se inmoaie in acest amestec, apoi le punem la prajit intr-o tigaia incinsa cu putin ulei in ea. Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem friganelele...

Pancakes Pops

In Dulciuri la 5 Iun 2013

Cu ajutorul unei forme de fursecuri in forma de steluta am decupat clatitele americane. Se infige cate o scobitoare in fiecare steluta apoi, cu ajutorul unui posh am pus in mijlocul fiecarei stelute cate un mot de crema de ciocolata, apoi am presarat deasupra biscuiti sfarmati sau fulgi de...

Briose cu spuma de piersici - Reteta nr. 250!

In Dulciuri la 4 Iun 2013

Spuma de piersici: mixam frisca pana se intareste.   Piersicile scurse de sirop se pun intr-un blender si se fac piure. Adaugam piureul peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus.   Dam crema la frigider cat timp pregatim briosele.   Briosele:...

Prajitura frageda cu mere si piersici

In Prajituri la 22 Mai 2013

Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Piersicile le lasam la scurs, apoi le taiem cubulete. Intr-o cratita punem uleiul, fructele, zaharul si mirodeniile Kotayani. Lasam sa se caramelizeze la foc mic. Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit. Intr-un vas...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 21 Mai 2013

Tiramisu reţetă originală Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust. Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema. Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra. Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea. Cand acestea s-au intarit,...

Chec cu iaurt si cirese

In Prajituri la 19 Mai 2013

Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec. Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam apoi iaurtul si uleiul. Faina o amestecam cu...

Inimioare cu rom si glazura de ciocolata

In Prajituri la 16 Mai 2013

Intr-un bol mai mare punem biscuitii sfarmati. Intr-un ibric punem zaharul, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si margarina. Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Turnam siropul peste biscuiti (putin cate putin,s-ar putea...

Prajiturele cu frisca si mascarpone

In Prajituri la 12 Mai 2013

Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos...

Prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 11 Mai 2013

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam. Adaugam galbenusurile peste...

Clatite cu miez de lapte si dulceata de afine

In Dulciuri la 10 Mai 2013

Umplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza. Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de dulceata de afine si rulam cu grija. Apoi taiem capetele clatitelor, le taiem in 2 si obtinem niste...

Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca

In Dulciuri la 9 Mai 2013

Intr-un vas  punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen. Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se...

Cozonac cu nuca si nesquik

In Dulciuri la 8 Mai 2013

Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful...

Pasca cu branza dulce

In Dulciuri la 6 Mai 2013

Crema de branza  la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana. Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....

Tort cu crema mascarpone si limoncino

In Torturi la 4 Mai 2013

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in...

Prajitura cu iaurt si capsuni

In Prajituri la 3 Mai 2013

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie. Faina o...

Budinca de ciocolata

In Dulciuri la 1 Mai 2013

Intr-ibric punem 550 ml lapte la fiert. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas(50 ml).  Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecand continuu cu un tel. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase,...

Afisate 91 - 120 din 241 retete    

Postari recente

publicat la 11.03.2015

Baclava

publicat la 26.07.2014

Prajitura cu afine si lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]