Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.
Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.
Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 5 minute) si nu se mai prinde de...
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute amestecand din cand in cand.
Dupa ce s-au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins,...
Taiem aripioarele in 2, le spalam si le curatam bine.
Intr-un bol mai mare amestecam condimentele cu uleiul de masline si pasta de rosii.
Punem aripioarele in amestecul de condimente dam la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Dupa ce au stat la marinat, asezam aripioarele intr-o...
Carnea de curcan se taie cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam bucatile de carne, sare si putin piper.
Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam putina apa, punem capacul si lasam sa fiarba cca. 20 de minute la foc mic.
Apoi dam capacul la o parte, si lasam sa se...
Ciupercile se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se toaca marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ciupercile, usturoiul taiat marunt, sare si piper.
Facem apoi un rantas alb, dintr-o lingura de faina amestecata cu laptele si il adaugam apoi peste ciuperci....
Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.
Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.
Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....
Intr-un castron mixam untul, zaharul si coaja de lamaie pana obtinem o crema.
Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, apoi turnam usor laptele si sucul de lamaie si omogenizam.
In alt vas mixam albusurile pana se intaresc, apoi le punem peste compozitia obtinuta mai...
Intr-un vas punem zaharul, uleiul, esenta de portocala, coaja rasa de portocala ,un praf de sare si mixam pana cand zaharul se topeste, apoi adaugam apa minerala si sucul de portocale.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si omogenizam.
Intr-un bol...
Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider.
Curatam merele si le taiem cubulete.
Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani.
Lasam sa se...
Foile:
Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.
Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.
Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 paharel de otet.
Pana cand apa incepe sa clocoteasca, cu ajutorul unui cutit ascutit scoatem cotorul verzei.
Cand apa a inceput sa fiarba, punem cu grija varza in ea. Cand aceasta s-a inmuiat, luam o furculita si desprindem usor...
Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta.
Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.
Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.
Adaugam...
Spanacul congelat se fierbe, apoi se pune la scurs intr-o strecuratoasre.
Inainte sa il tocam il scurgem in maini.
Punem spanacul intr-un vas, adaugam urda, ouale, patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust si omogenizam.
Foaia de placinta se intinde, apoi se pune intr-o tava tapetata cu...
Curatam cepele si le tocam marunt.
Morcovii il curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul spalat il taiem marunt.
Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei la incins, apoi adaugam ceapa si morcovii si lasam sa se inmoaie....
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus....
Condimentam pulpele cu sare, piper, boia dulce si patrunjel uscat.
Punem uleiul intr-un vas termorezistent, asezam pulpele si dam vasul la cuptor pana cand pulpele s-au rumenit usor pe o parte.
Apoi le intoarcem si pe cealalta parte, punem in vas si bucatile de piept de pui...
Vinete si ardeii le coacem pe plita, apoi le curatam.
Taiem marunt ceapa, iar morcovii ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o cratita punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa.
Lasam sa se calesca putin, apoi adaugam morcovul si mai lasam 5 minute.
Intre timp taiem ardeii, apoi...
Curatam si spalam legumele.
Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem feliute iar cartoful cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa.
Punem apoi morcovul si cartofi, condimentam cu sare si piper.
Lasam 5 minute sa se caleasca impreuna.
Apoi...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos...
Biscuitii se maruntesc fin, apoi se amesteca cu nuca macinata.
Intr-un ibric punem cacaoa, nesquik-ul, zaharul, coaja de portocala si amestecam.
Adaugam apoi laptele si margarina. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul si untul s-au topit, iar siropul s-a...
Taiem rosia cubulete apoi o punem intr-un bol.
Presaram putina sare si piper peste, putin oregano si 1 lingurita de ulei de masline.
Cascavalul se taie feliute.
Feliutele de paine se pun (intr-o tigaie fara pic de ulei), le lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi le intoarcem si pe...
Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam...
Prima data ne ocupam de maia.
Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam usor.
Adaugam apoi cele 2 linguri de faina, amestecam si lasam la dospit 15 minute.
Intr-un vas mare punem faina...
Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece.
Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida.
Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam.
Adaugam apoi ciocolata...
Spalam si curatam legumele.
Taiem cepele feliute, morcovii ii taiem rondele, iar ardeiul il taiem fasii.
Ungem un vas termorezistent cu ulei, apoi punem legumele.
Condimentam cu sare, piper si putin patrunjel uscat.
Condimentam pulpele(spalate si curatate in prealabil) si pieptul...
Prima data pregatim cafeaua.
Apoi luam un pahar\ceasca transparenta si punem cele 3 lingurite de lapte condensat.
Consistentele fac diferenta, laptele condensat, fiind dens ramane in partea de jos a paharului iar cafeau, fiind lichida ramane in partea superioara.
Amestecam...
Untul se topeste partial la microunde, se adauga peste el zaharul pudra, apoi se mixeaza pana se intareste iar. Obtinem o crema pufoasa.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele.
Omogenizam, o lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de unt.
Adaugam apoi ouale,...
Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.
Adaugam apoi laptele si uleiul.
Impartim compozitia in 2 parti egale.
Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o punem inapoi in cani.
Dintr-o cana, luam 3 linguri de faina, iar in locul acesteia punem 1...
Intr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina.
Omogenizam si lasam la dospit 15 minute.
Intre timp, luam un vas mai mare si punem in el laptele, zaharul si ouale.
Apoi adaugam drojdia dospita si omogenizam.
Apoi...
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul.
Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa.
Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand...
Cozonac cu nuca (de post)
Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala. Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam. Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 5 minute) si nu se mai prinde de...
Paste cu branza sarata
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece. Intr-o cratita se pune uleiul la incins,...
Aripioare picante cu garnitura de orez
Taiem aripioarele in 2, le spalam si le curatam bine. Intr-un bol mai mare amestecam condimentele cu uleiul de masline si pasta de rosii. Punem aripioarele in amestecul de condimente dam la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. Dupa ce au stat la marinat, asezam aripioarele intr-o...
Tochitura de curcan
Carnea de curcan se taie cubulete. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam bucatile de carne, sare si putin piper. Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam putina apa, punem capacul si lasam sa fiarba cca. 20 de minute la foc mic. Apoi dam capacul la o parte, si lasam sa se...
Paste cu sos alb si ciuperci
Ciupercile se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ciupercile, usturoiul taiat marunt, sare si piper. Facem apoi un rantas alb, dintr-o lingura de faina amestecata cu laptele si il adaugam apoi peste ciuperci....
Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!
Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana. Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....
Budinca de lamaie a lui Jamie Oliver
Intr-un castron mixam untul, zaharul si coaja de lamaie pana obtinem o crema. Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, apoi turnam usor laptele si sucul de lamaie si omogenizam. In alt vas mixam albusurile pana se intaresc, apoi le punem peste compozitia obtinuta mai...
Prajitura de post cu nuci si cacao
Intr-un vas punem zaharul, uleiul, esenta de portocala, coaja rasa de portocala ,un praf de sare si mixam pana cand zaharul se topeste, apoi adaugam apa minerala si sucul de portocale. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si omogenizam. Intr-un bol...
Foietaj cu mere si piersici
Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider. Curatam merele si le taiem cubulete. Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani. Lasam sa se...
Foi cu miere de albine si crema de zahar ars
Foile: Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Sarmale "Inedit"
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 paharel de otet. Pana cand apa incepe sa clocoteasca, cu ajutorul unui cutit ascutit scoatem cotorul verzei. Cand apa a inceput sa fiarba, punem cu grija varza in ea. Cand aceasta s-a inmuiat, luam o furculita si desprindem usor...
Gogosi de post cu suc de portocale
Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute. Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala. Adaugam...
Placinta cu spanac si urda
Spanacul congelat se fierbe, apoi se pune la scurs intr-o strecuratoasre. Inainte sa il tocam il scurgem in maini. Punem spanacul intr-un vas, adaugam urda, ouale, patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust si omogenizam. Foaia de placinta se intinde, apoi se pune intr-o tava tapetata cu...
Paste cu piept de pui si legume
Curatam cepele si le tocam marunt. Morcovii il curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul spalat il taiem marunt. Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei la incins, apoi adaugam ceapa si morcovii si lasam sa se inmoaie....
Tort cu crema de ciocolata si cafea
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus....
Pulpe si piept de pui cu legume
Condimentam pulpele cu sare, piper, boia dulce si patrunjel uscat. Punem uleiul intr-un vas termorezistent, asezam pulpele si dam vasul la cuptor pana cand pulpele s-au rumenit usor pe o parte. Apoi le intoarcem si pe cealalta parte, punem in vas si bucatile de piept de pui...
Zacusca rapida de vinete
Vinete si ardeii le coacem pe plita, apoi le curatam. Taiem marunt ceapa, iar morcovii ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o cratita punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa. Lasam sa se calesca putin, apoi adaugam morcovul si mai lasam 5 minute. Intre timp taiem ardeii, apoi...
Mancare de linte cu cartofi
Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem feliute iar cartoful cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa. Punem apoi morcovul si cartofi, condimentam cu sare si piper. Lasam 5 minute sa se caleasca impreuna. Apoi...
Tort "Daria"
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos...
Bomboane de biscuiti cu portocala confiata
Biscuitii se maruntesc fin, apoi se amesteca cu nuca macinata. Intr-un ibric punem cacaoa, nesquik-ul, zaharul, coaja de portocala si amestecam. Adaugam apoi laptele si margarina. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul si untul s-au topit, iar siropul s-a...
Bruschete cu rosii
Taiem rosia cubulete apoi o punem intr-un bol. Presaram putina sare si piper peste, putin oregano si 1 lingurita de ulei de masline. Cascavalul se taie feliute. Feliutele de paine se pun (intr-o tigaie fara pic de ulei), le lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi le intoarcem si pe...
Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba
Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam...
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Prima data ne ocupam de maia. Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam usor. Adaugam apoi cele 2 linguri de faina, amestecam si lasam la dospit 15 minute. Intr-un vas mare punem faina...
Tort 8 Martie - La Multi Ani!
Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida. Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam. Adaugam apoi ciocolata...
Pulpe si piept de pui cu legume la cuptor
Spalam si curatam legumele. Taiem cepele feliute, morcovii ii taiem rondele, iar ardeiul il taiem fasii. Ungem un vas termorezistent cu ulei, apoi punem legumele. Condimentam cu sare, piper si putin patrunjel uscat. Condimentam pulpele(spalate si curatate in prealabil) si pieptul...
Café bombón
Prima data pregatim cafeaua. Apoi luam un pahar\ceasca transparenta si punem cele 3 lingurite de lapte condensat. Consistentele fac diferenta, laptele condensat, fiind dens ramane in partea de jos a paharului iar cafeau, fiind lichida ramane in partea superioara. Amestecam...
Negresa marmorata cu crema de branza
Untul se topeste partial la microunde, se adauga peste el zaharul pudra, apoi se mixeaza pana se intareste iar. Obtinem o crema pufoasa. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele. Omogenizam, o lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de unt. Adaugam apoi ouale,...
Chec marmorat cu nuci si cacao
Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Impartim compozitia in 2 parti egale. Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o punem inapoi in cani. Dintr-o cana, luam 3 linguri de faina, iar in locul acesteia punem 1...
Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara
Intr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina. Omogenizam si lasam la dospit 15 minute. Intre timp, luam un vas mai mare si punem in el laptele, zaharul si ouale. Apoi adaugam drojdia dospita si omogenizam. Apoi...
Tort cu crema de vanilie
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa. Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand...