Paste cu piept de pui şi sos de smântână

de diaconta in Paste, 2 Oct 2014 | 12441 vizualizari

 

Aveam poftă de nişte paste, aşa că am pregătit aceste paste cu piept de pui şi un sos de smântâna. Se pregătesc destul de uşor şi nouă ne-au plăcut foarte mult.
Am folosit paste scoici dar se pot folosi orice alte paste care vă sunt pe plac.

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste scoici
  • Un piept de pui cu os,aproximativ400 g
  • 100 g cascaval Mozzarella
  • Sare,piper,boia iute,rozmarin
  • Ulei
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml supa de pui
  • 250 g smântâna
  • 100 g parmezan
  • Marar verde
  • Sare,piper alb
  • 2 caţei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui şi sos de smântână:

Din pieptul de pui am taiat câteva felii pe care le-am prajit pe grill.

Restul,inclusiv osul,le-am pus la fiert în apa cu sare împreuna cu putin zarzavat(morcov,patrunjel,pastârnac) pentru a obţine supa de pui folosita la sos.

Feliile de piept de pui le-am uns cu putin ulei,le-am condimentat si le-am prajit pe grill. Dupa ce s-a racit putin ,l-am taiat fâşii.

Intr-o tigaie am pus untul sa se topeasca,apoi usturoiul zdrobit.Am lasat usturoiul doar cât sa aromatizeze untul.

Am pus o lingura de faina si am amestecat sa nu se faca cocoloase.Am lasat faina 2-3 minute si am pus supa de pui,smântâna,mararul verde,parmezanul razuit si la final am condimentat.

Pastele le-am fiert în apa cu sare si putin ulei apoi le-am scurs.

Intr-un vas pentru cuptor am pus un strat de paste,apoi sos si piept de pui (cel facut la grill si cel fiert în supa),am razuit mozzarella,iar paste,sos ,piept de pui si deasupra un strat generos de mozzarella razuita.

Se pot însa amesteca pastele cu sosul,pieptul si  mozzarella si apoi sa se puna în tava.

Am pus tava la cuptor pâna când pastele s-au rumenit frumos deasupra.

Se servesc calde.

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui şi sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-budinci de paste cu pui