Aveam poftă de nişte paste, aşa că am pregătit aceste paste cu piept de pui şi un sos de smântâna. Se pregătesc destul de uşor şi nouă ne-au plăcut foarte mult.
Am folosit paste scoici dar se pot folosi orice alte paste care vă sunt pe plac.
Din pieptul de pui am taiat câteva felii pe care le-am prajit pe grill.
Restul,inclusiv osul,le-am pus la fiert în apa cu sare împreuna cu putin zarzavat(morcov,patrunjel,pastârnac) pentru a obţine supa de pui folosita la sos.
Feliile de piept de pui le-am uns cu putin ulei,le-am condimentat si le-am prajit pe grill. Dupa ce s-a racit putin ,l-am taiat fâşii.
Intr-o tigaie am pus untul sa se topeasca,apoi usturoiul zdrobit.Am lasat usturoiul doar cât sa aromatizeze untul.
Am pus o lingura de faina si am amestecat sa nu se faca cocoloase.Am lasat faina 2-3 minute si am pus supa de pui,smântâna,mararul verde,parmezanul razuit si la final am condimentat.
Pastele le-am fiert în apa cu sare si putin ulei apoi le-am scurs.
Intr-un vas pentru cuptor am pus un strat de paste,apoi sos si piept de pui (cel facut la grill si cel fiert în supa),am razuit mozzarella,iar paste,sos ,piept de pui si deasupra un strat generos de mozzarella razuita.
Se pot însa amesteca pastele cu sosul,pieptul si mozzarella si apoi sa se puna în tava.
Am pus tava la cuptor pâna când pastele s-au rumenit frumos deasupra.
Se servesc calde.
S-aveţi poftă !!!