Sarmale "Inedit"

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 4120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza medie
  • 200 g soia cuburi Inedit
  • 400 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale "Inedit":

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 paharel de otet.

Pana cand apa incepe sa clocoteasca, cu ajutorul unui cutit ascutit scoatem cotorul verzei.

Cand apa a inceput sa fiarba, punem cu grija varza in ea. Cand aceasta s-a inmuiat, luam o furculita si desprindem usor frunzele. Le scoatem pe o farfurie.

Intr-o cratita mai mica punem apa la fiert cu un praf de sare iar cand apa incepe sa clocoteasca, punem bucatile de soia.

Cand acestea s-au umflat le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin apoi le stoarcem de apa si le dam prin masina de tocat carne.

Ciupercile se pun la scurs, apoi se toaca marunt. Cepele curatate le tocam marunt. Morcovii ii curatam si ilidam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam apoi ceapa tocata, morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam ardeiul taiat marunt.

La final adaugam pasta de rosii, apa, sare si piper dupa gust.

Orezul il spalam in 2-3 ape.

Intr-un bol punem compozitia legumele calite, orezul, ciupercile, soia, putin patrunjel uscat si omogenizam.

Indepartam cotoarele frunzelor si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele.

Punem pe fiecare frunza cate o lingura de compozitie, apoi rulam strans.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele punem frunze de varza.

Asezam apoi sarmalele. Deasupra punem tot frunze de varza, apoi punem apa cat sa se acopere si le punem la fiert la foc mic.

Cand sunt gata le dam la o parte si le leasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale "Inedit"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post in sos de ardei dulce