Sarmale "Inedit"

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 4331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza medie
  • 200 g soia cuburi Inedit
  • 400 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale "Inedit":

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 paharel de otet.

Pana cand apa incepe sa clocoteasca, cu ajutorul unui cutit ascutit scoatem cotorul verzei.

Cand apa a inceput sa fiarba, punem cu grija varza in ea. Cand aceasta s-a inmuiat, luam o furculita si desprindem usor frunzele. Le scoatem pe o farfurie.

Intr-o cratita mai mica punem apa la fiert cu un praf de sare iar cand apa incepe sa clocoteasca, punem bucatile de soia.

Cand acestea s-au umflat le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin apoi le stoarcem de apa si le dam prin masina de tocat carne.

Ciupercile se pun la scurs, apoi se toaca marunt. Cepele curatate le tocam marunt. Morcovii ii curatam si ilidam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam apoi ceapa tocata, morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam ardeiul taiat marunt.

La final adaugam pasta de rosii, apa, sare si piper dupa gust.

Orezul il spalam in 2-3 ape.

Intr-un bol punem compozitia legumele calite, orezul, ciupercile, soia, putin patrunjel uscat si omogenizam.

Indepartam cotoarele frunzelor si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele.

Punem pe fiecare frunza cate o lingura de compozitie, apoi rulam strans.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele punem frunze de varza.

Asezam apoi sarmalele. Deasupra punem tot frunze de varza, apoi punem apa cat sa se acopere si le punem la fiert la foc mic.

Cand sunt gata le dam la o parte si le leasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale "Inedit"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu samburi de dovleac