Spalam castravetii, iar pe 3 dintre ei ii curatam de coaja.
Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un bol punem usturoiul pisat, sarea, piperul, patrunjelul uscat, uleiul de masline si iaurtul.
Adaugam castravetii scursi bine si amestecam...
Intr-o tigaie (fara pic de ulei in ea) punem la prajit feliutele de paine.
Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem si pe cealalta.
Le punem pe o farfurie, le stropim cu ulei de masline, punem feliutele de prosciutto, presaram oregano iar deasupra punem cate o bucatica de miez de lapte....
Pieptul de curcan se spala, se taie cubulete si se condimenteaza cu sare si piper.
Se rumeneste usor in ulei incins pe ambele parti.
Ceapa o curatam, o spalam, o tocam marunt si o adaugam peste carne.
Amestecam continuu pana cand ceapa se inmoaie. Adaugam foaia de dafin si rosiile...
Umplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza.
Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de dulceata de afine si rulam cu grija.
Apoi taiem capetele clatitelor, le taiem in 2 si obtinem niste...
Spalam lamaia, o curatam de coaja, de pielita alba, de samburi si o punem in vasul de la blender.
Spalam capsunile, taie coditele, si le punem in blender peste lamaie.
Adaugam zaharul si incepem sa mixam pana obtinem o pasta.
Eu am dat pasta printr-o sita pentru a obtine un piure fin,...
Intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).
Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.
Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se...
Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut.
Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute.
Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful...
Pipotele si inimile spalate si curatate, le punem la fiert in apa rece cu putina sare si le lasam sa fiarba pana se inmoaie bine (aproximativ 30 de minute).
Din cand in cand luam cu o paleta spuma care se formeaza deasupra.
Intre timp calim la foc mic facateii in cele 6 linguri de ulei,...
Spalam pulpa foarte bine in apa rece.
Crestam pulpa de miel, apoi o ungem cu ulei si o condimentam cu sare, piper si cimbru.
Un catel de usturoi ii taiem marunt, iar bucatelele obtinute le vom pune in crestaturile facute.
Punem pulpa intr-un vas termorezistent, adaugam vinul alb, apa si...
Crema de branza la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.
Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.
Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in...
Spalam capsunile, le taiem si le punem intr-un blender.
Adaugam iaurtul, laptele, mierea si mixam bine.
Milkshake-ul e serveste cu cate o cupa de inghetata de vanilie.
Delicios!
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.
Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie.
Faina o...
Spaghetele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 8-10 minute.
Le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece.
Ceapa o spalam si o tocam marunt.
Ardeii ii curatam de coaja, ii punem in blender si ii facem pasta.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Mai intai ne ocupam de pastaile de fasole.
Le spalam, apoi le punem in apa rece si le lasam sa fiarba la foc mic.
Cand acestea s-au inmuiat, adaugam legumele:morcovul taiat rondele, radacina de patrunjel si pastranacul taiate marunt ,ardeiul taiat cubulete si lasati sa fiarba in...
Am pregatit totul cu o seara inainte si am lasat sa stea la marinat pana a doua zi.
Am crestat putin pulpele, le-am uns cu putin ulei de masline apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi.
Pentru aripioarele de pui am facut o marinata din boia iute, sare, piper, sos de chili...
Intr-ibric punem 550 ml lapte la fiert.
Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas(50 ml).
Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecand continuu cu un tel.
Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase,...
Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare.
O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea).
Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Cacavalul il dam pe razatoarea cu...
Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare.
Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa.
Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de...
Curatam si spalam legumele. Le taiem nici prea marunt dar nici prea mare.
Punem toate legumele intr-o oala si le lasam sa se caleasca in 2 linguri de ulei timp de 4-5 minute.
Adaugam apoi orezul spalat bine, pasta de rosii si completam cu apa (in functie de cata ciorba dorim sa obtinem)....
Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul si amestecam cu telul pana cand zaharul se topeste.
Incorporam praful de budinca apoi amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste compozitia lichida. Amestecam bine, bine pentru a un avea nici un cocolos.
Lasam aluatul sa se...
Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu zaharul si sarea.
Adaugam apoi apa minerala si uleiul si amestecam usor cu telul.
Daca este prea groasa compozitia se mai poate adauga putina apa minerala, iar daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii....
Blat: ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma.
Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand...
Alegem fasolea, o spalam bine (in 2-3 ape) si o lasam la umflat in apa rece peste noapte.
A doua zi punem apa la fiert intr-o oala, iar cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si o lasam sa fiarba 10-15 minute, apoi scurgem apa de pe fasole.
Curatam cepele si le taiem marunt..
Morcovul...
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
Punem intr-un blender rosiile, ceapa, usturoiul si pudra de ardei iute si mixam pana obtinem o pasta fina, omogena.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam sosul picant de rosii, busuiocul...
Punem sucul intr-un ibric, adaugam zaharul, apoi punem vasul pe foc si amestecam pana cand acesta se dizolva(fara ca sucul sa fiarba).
Ouale se mixeaza, apoi turnam peste ele sucul cald de portocale, amestecand usor.
Punem iar ibricul pe foc mic (sau pe baie de aburi) si...
Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste (pastram 2-3 linguri de frisca simpla pentru decor).
Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.
Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste...
Foi :se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini.
Daca este nevoie mai putem adauga putina faina....
Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale.
Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.
La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana...
Ouale intregi, zaharul, praful de sare si esenta de vanilie se pun intr-un bol, se mixeaza spuma.
Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza complet.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se imprate compozitia in mod egal in...
Sos tzatziki
Spalam castravetii, iar pe 3 dintre ei ii curatam de coaja. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un bol punem usturoiul pisat, sarea, piperul, patrunjelul uscat, uleiul de masline si iaurtul. Adaugam castravetii scursi bine si amestecam...
Gustare rapida cu miez de lapte si prosciutto crudo
Intr-o tigaie (fara pic de ulei in ea) punem la prajit feliutele de paine. Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem si pe cealalta. Le punem pe o farfurie, le stropim cu ulei de masline, punem feliutele de prosciutto, presaram oregano iar deasupra punem cate o bucatica de miez de lapte....
Tocanita de ceapa cu carne de curcan
Pieptul de curcan se spala, se taie cubulete si se condimenteaza cu sare si piper. Se rumeneste usor in ulei incins pe ambele parti. Ceapa o curatam, o spalam, o tocam marunt si o adaugam peste carne. Amestecam continuu pana cand ceapa se inmoaie. Adaugam foaia de dafin si rosiile...
Clatite cu miez de lapte si dulceata de afine
Umplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza. Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de dulceata de afine si rulam cu grija. Apoi taiem capetele clatitelor, le taiem in 2 si obtinem niste...
Limonada cu capsuni
Spalam lamaia, o curatam de coaja, de pielita alba, de samburi si o punem in vasul de la blender. Spalam capsunile, taie coditele, si le punem in blender peste lamaie. Adaugam zaharul si incepem sa mixam pana obtinem o pasta. Eu am dat pasta printr-o sita pentru a obtine un piure fin,...
Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca
Intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen. Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se...
Cozonac cu nuca si nesquik
Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful...
Drob de pui
Pipotele si inimile spalate si curatate, le punem la fiert in apa rece cu putina sare si le lasam sa fiarba pana se inmoaie bine (aproximativ 30 de minute). Din cand in cand luam cu o paleta spuma care se formeaza deasupra. Intre timp calim la foc mic facateii in cele 6 linguri de ulei,...
Pulpa de miel la cuptor
Spalam pulpa foarte bine in apa rece. Crestam pulpa de miel, apoi o ungem cu ulei si o condimentam cu sare, piper si cimbru. Un catel de usturoi ii taiem marunt, iar bucatelele obtinute le vom pune in crestaturile facute. Punem pulpa intr-un vas termorezistent, adaugam vinul alb, apa si...
Pasca cu branza dulce
Crema de branza la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana. Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....
Tort cu crema mascarpone si limoncino
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in...
Milkshake de capsuni
Spalam capsunile, le taiem si le punem intr-un blender. Adaugam iaurtul, laptele, mierea si mixam bine. Milkshake-ul e serveste cu cate o cupa de inghetata de vanilie. Delicios!
Prajitura cu iaurt si capsuni
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie. Faina o...
Paste cu ton si sos de ardei
Spaghetele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 8-10 minute. Le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece. Ceapa o spalam si o tocam marunt. Ardeii ii curatam de coaja, ii punem in blender si ii facem pasta. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Ciorba de fasole verde
Mai intai ne ocupam de pastaile de fasole. Le spalam, apoi le punem in apa rece si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand acestea s-au inmuiat, adaugam legumele:morcovul taiat rondele, radacina de patrunjel si pastranacul taiate marunt ,ardeiul taiat cubulete si lasati sa fiarba in...
Gratar de 1 Mai
Am pregatit totul cu o seara inainte si am lasat sa stea la marinat pana a doua zi. Am crestat putin pulpele, le-am uns cu putin ulei de masline apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi. Pentru aripioarele de pui am facut o marinata din boia iute, sare, piper, sos de chili...
Budinca de ciocolata
Intr-ibric punem 550 ml lapte la fiert. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas(50 ml). Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecand continuu cu un tel. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase,...
Conopida gratinata
Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea). Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare. Cacavalul il dam pe razatoarea cu...
Prajitura cu branza dulce si bezea
Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de...
Ciorba de legume cu orez
Curatam si spalam legumele. Le taiem nici prea marunt dar nici prea mare. Punem toate legumele intr-o oala si le lasam sa se caleasca in 2 linguri de ulei timp de 4-5 minute. Adaugam apoi orezul spalat bine, pasta de rosii si completam cu apa (in functie de cata ciorba dorim sa obtinem)....
Pancakes de post
Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul si amestecam cu telul pana cand zaharul se topeste. Incorporam praful de budinca apoi amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste compozitia lichida. Amestecam bine, bine pentru a un avea nici un cocolos. Lasam aluatul sa se...
Clatite de post cu dulceata de afine
Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu zaharul si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul si amestecam usor cu telul. Daca este prea groasa compozitia se mai poate adauga putina apa minerala, iar daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii....
Musuroi cu crema de capsuni
Blat: ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand...
Fasole scazuta (de post)
Alegem fasolea, o spalam bine (in 2-3 ape) si o lasam la umflat in apa rece peste noapte. A doua zi punem apa la fiert intr-o oala, iar cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si o lasam sa fiarba 10-15 minute, apoi scurgem apa de pe fasole. Curatam cepele si le taiem marunt.. Morcovul...
Cartofi in sos picant de rosii
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Punem intr-un blender rosiile, ceapa, usturoiul si pudra de ardei iute si mixam pana obtinem o pasta fina, omogena. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam sosul picant de rosii, busuiocul...
Orange curd - Crema de portocale
Punem sucul intr-un ibric, adaugam zaharul, apoi punem vasul pe foc si amestecam pana cand acesta se dizolva(fara ca sucul sa fiarba). Ouale se mixeaza, apoi turnam peste ele sucul cald de portocale, amestecand usor. Punem iar ibricul pe foc mic (sau pe baie de aburi) si...
Desert la pahar cu spuma de capsuni
Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste (pastram 2-3 linguri de frisca simpla pentru decor). Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin. Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste...
Foi cu bulion si crema de cocos (de post)
Foi :se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini. Daca este nevoie mai putem adauga putina faina....
Empanada cu rosii, ardei si ton
Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana...
Muffins cu spuma de capsuni
Ouale intregi, zaharul, praful de sare si esenta de vanilie se pun intr-un bol, se mixeaza spuma. Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza complet. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt. Se imprate compozitia in mod egal in...