Placinta cu mere, de post

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 17 Mar 2016 | 9024 vizualizari

 

A iesit o placinta tare buna! Am prezentat aluatul si aici, dar am scris si acum pentru cei care vor sa printeze reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece;
  • 200 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • un cub de drojdie proaspata (50 g);
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus pentru aluatul de foietaj:
  • 3 linguri cu varf de faina;
  • 125 ml ulei;
  • ulei pentru uns masa de lucru.
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara macinata.
  • Optional: o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere, de post:

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor.

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora.

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Coca se imparte in doua. Se intinde prima foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi cu ajutorul sucitorului se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga merele, apoi se intinde a doua foaie si se fixeaza peste umplutura. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Dupa ce se racoreste, se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole, de post