DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI143
Retete / Dulciuri

Plăcintă de dovleac

In Dulciuri la 10 Mar 2015

  Se lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate. Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare. Se iau câte două foi de plăcintă, se ung pe toată suprafaţa cu ulei cu ajutorul unei pensule. Se pune...

Gogoşi umplute, de post

In Dulciuri la 6 Mar 2015

1. Se cerne făina şi se amestecă cu drojdia uscată; 2. Într-un bol încăpător, se pune făina cu drojdia, se adaugă zahărul, coaja rasă de la o portocală şi o lămâie, zahărul vanilat, sarea; 3. Se toarnă apa minerală (călduţă) şi se formează...

Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post

In Prajituri la 8 Feb 2013

Se cântăreşte făina se amestecă cu praf de copt şi cacao. Miezul de nucă se trage în tigaie cât să prindă "un gust de copt", se lasă la răcit şi se  macină fin cu ajutorul robotului de bucătărie.  Apa + uleiul + zahăr se mixează bine...

Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe

In Prajituri la 24 Ian 2013

Se amestecă făina cu zahărul și cu cele două tipuri de semințe + un praf de sare.  Se adaugă uleiul, apa minerală după care praful se copt stins cu suc de lămâie.  Se formează aluatul, se frământă bine și se pune la rece circa 15 - 20 minute. ...

Mini - eclere

In Dulciuri la 22 Ian 2013

  Aluat 1. Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea.  2. Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe.  3. Se lasă la răcit.   4. Se adaugă ouăle, unul câte...

Negresă cu whisky (de post)

In Dulciuri la 22 Ian 2013

  Se separă lichidele de solide.  1. Făină + bicarbonat de sodiu+ cacao + sare + zahăr + nucă de cocos. 2. Apă minerală + oţet de mere (cam 2 lg) + ulei + whishy + esenţă. Se împreunează cele două părți și se amestecă până se omogenizează...

Profiteroles

In Dulciuri la 20 Ian 2013

  Se fierbe apa cu uleiul și un praf de sare.  După ce au dat în clocot, se iau de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe.  După ce s-a răcit aluatul se adaugă ouăle, unul câte unul.  Se formează...

Cozonac împletit cu stafide, nuci și cacao

In Dulciuri la 19 Ian 2013

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Făina se cerne de 2-3 ori. Pasul 1 Se pregătește maiaua: - se dizolvă drojdia în puțin lapte cald, 2 linguri zahăr și făină, cât să se obțină o pastă de consistența smântânii. Se lasă...

Sufleu de orez, lapte și mere

In Dulciuri la 18 Ian 2013

Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat.      După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit.  Se separă ouăle: - albușurile se bat...

Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane

In Prajituri la 17 Ian 2013

Se cerne făina împreună cu praful de copt și cacaua.   Se bat albușurile spumă, se adaugă în ploaie zahărul și se mixează până se dizolvă complet.  Se înglobează amestecul de făină + praf de copt + cacao, un praf de sare.  Se...

Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă

In Dulciuri la 15 Ian 2013

Se cerne făina de câteva ori.  Se pregătește maiaua: - într-un bol se dizolvă drojdia în lapte cald, se adaugă 1 linguriță zahăr și făină atât cât se obține o pastă fluidă.  - se lasă circa 10-15 minute la cald, până-și...

Rulouri aromate cu gem de gutui (de post)

In Dulciuri la 17 Dec 2012

Se cerne făina. Se pregătește maiaua :  - drojdia, 1 lingura de zahăr, 3-4 linguri făină se amestecă, se adaugă apă caldă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii.    Se lasă de-o parte, la loc cald, timp de 10 minute,...

Tort Caramel - Luic

In Torturi la 17 Dec 2012

Blatul  Se cerne făina și se amestecă cu pudding, praf de copt și un praf de sare. Se lasă de-o parte. Se separă albușurile de gălbenușuri.  Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Într-un vas...

Profiterol & Îngheţată de fistic

In Dulciuri la 22 Iun 2012

Aluat Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea.  Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe.  Se lasă la răcit.   Se adaugă ouăle, unul câte unul.  Din aluat de...

Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală

In Prajituri la 14 Mai 2012

Se pregăteşte aluatul: Se cerne făina, se amestecă împreună cu praful de copt; - se adaugă untul la temperatura camerei, oul, 3 lg zahăr, un praf de sare; - se formează aluatul şi se ţine la rece câteva ore (eu l-am ţinut peste noapte). Merele se spală, se...

Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon

In Prajituri la 10 Mai 2012

Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se mixează untul (la temperatura camerei), uleiul  şi zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Se adaugă un praf de sare şi ouăle, unul câte unul. Se încorporează făina şi se adaugă mirosurile...

Tartă cu lămâie şi lime

In Prajituri la 22 Apr 2012

Aluat - Se amestecă untul cu făina, se adaugă oul, zahărul, puţină sare, se omogenizează bine apoi se adaugă puţin lapte doar cât să lege totul. Aluatul se pune la frigider, minim 30 minute, dacă aveţi timp puteţi să-l lăsaţi şi câteva ore, eu l-am ţinut vreo 3-4...

Cremşnit cu frişcă

In Prajituri la 21 Apr 2012

Crema Se  amestecă ouăle împreună cu zahărul şi laptele; se adaugă în ploaie făina iar compoziţia obţinută se pune pe foc (sau la bain-marie) până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase. Se stinge focul, se adaugă untul,...

Cozonac cu nucă, cacao, stafide și susan

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Se cerne făina.  Se pregătește maiaua: Se amestecă ouăle, smântâna, untul (la temperatura camerei), drojdia, zahărul, câteva linguri de făină -până se obține o pastă; se acoperă și se lasă de-o parte 15-20 minute; - după acest timp se adaugă...

Cozonac cu nucă şi cacao

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Pentru început asiguraţi-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei. - Făina trebuie să fie proaspăt cernută. - Din drojdie puneţi separat câteva bucăţele (în poză, cea de pe şerveţel) - e un truc prins de la Babica Anna. - Se pregăteşte...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 6 Apr 2012

Se spală, se curăţă, se taie bucăţi gutuile (nu le decojesc). Se presară zahărul peste ele. Se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă şi se ţin în frigider peste noapte.  A 2-a zi se pregăteşte gemul.  Se fierb gutuile până scade sucul şi capată o...

Trigonele cu gem de gutui din foietaj

In Dulciuri la 6 Apr 2012

Se decongelează aluatul, se întinde cu sucitorul şi se taie pătraţele cu latura cam de 3 cm.  Se pune în mijloc gemul de gutui (l-am amestecat cu coajă de lămâie și portocală), câte o jumătate de linguriţă şi se pliază. Se coc circa 10-15 minute,...

Plăcintă cu mere şi griş - de post

In Dulciuri la 5 Apr 2012

Merele se spală, se dau la răzătoare (felii). Se călesc împreună cu zahărul și scorțișoara. Se adaugă griș, cât să absoarbă sucul rezultat în urma călirii merelor.  Se așează în tavă sașe foi de plăcintă (unse fiecare cu ulei de floarea...

Cous - cous cu mere - de post (fără ulei)

In Dulciuri la 4 Apr 2012

Se spală, se decojesc merele și se taie cuburi.  Se călesc împreună cu zahărul, esența și scorțișoara. Se adaugă măsura de cous - cous, 2 + 1/2 măsuri apă caldă, sare, se fierbe totul circa 3 minute și se acoperă cu un capac. Se poate adăuga și 2-3 linguri...

Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post

In Dulciuri la 4 Apr 2012

Se amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală cât să se lege aluatul astfel încât să fie bun de întins. Se întinde...

Plăcintă cu mere şi nuci - de post

In Prajituri la 4 Apr 2012

Aluatul Se cântăreşte făina proaspăt cernută şi se amestecă cu praful de copt. Apa, uleiul, oţetul şi sarea se amestecă şi se toarnă în mijlocul făinii. Se omogenizează foarte bine, se frământă cam 5 minute şi se pune de-o parte, timp în care se...

Tartă Tatin cu dovleac aromat (Blat special) - de post

In Prajituri la 3 Apr 2012

Se amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală cât să se lege aluatul astfel încât să fie bun de întins. Se ține la rece...

Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată

In Prajituri la 3 Apr 2012

Se bat ouăle spumă (fără să se separe albuşul de gălbenuş), se adaugă iaurtul, zahărul, se mixează până se dizolvă zahărul,  se adaugă uleiul căte puţin, se amestecă bine; - se măsoară făina, se amestecă cu praful de copt, timp în care se pregăteşte...

Iaurt cu portocale, nuci şi fulgi de ovăz

In Dulciuri la 3 Apr 2012

Se spală, se curaţă şi se taie portocala (felii, fără pieliţe şi partea albă).  Se amestecă iaurtul, ovăzul, nucile (le-am rupt în bucaţele cu mâna), portocala. Se lasă de-o parte 10 minute. În momentul servirii, se adaugă, ca şi topping, o...

Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post

In Prajituri la 2 Apr 2012

Se amestecă făina împreună cu: -praf de copt, cardamon, sare şi zahăr.  -se adaugă apoi ulei + apa minerală + oţet +esenţă de vanilie;  Se omogenizează bine aluatul, se pune într-o folie şi se ţine la rece timp de 3-4 ore.  Umplutura Se dau...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]