Un desert cu cât de rapid şi simplu se face cu atât de mult îl ador. Deci... ador cremşnitul.
Crema
Frişca
Crema
Se amestecă ouăle împreună cu zahărul şi laptele; se adaugă în ploaie făina iar compoziţia obţinută se pune pe foc (sau la bain-marie) până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase.
Se stinge focul, se adaugă untul, esenţa şi coaja de lămâie.
O foaie de cremşnit se lasă întreagă, cealaltă se mărunţeşte.
Se toarnă crema fierbinte peste foaia întreagă; se lasă la răcit.
Între timp se pregăteşte frişca (smântână + jumătate de plic zahăr vanilat Dr. Oetker).
După ce s-a răcit crema, se pune un strat de frişcă după care se presară partea de foaie mărunţită.Se serveşte după ce a stat câteva ore în frigider.
Poftă bună!