Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Un desert cu cât de rapid şi simplu se face cu atât de mult îl ador. Deci... ador cremşnitul.
Crema
Frişca
Crema
Se amestecă ouăle împreună cu zahărul şi laptele; se adaugă în ploaie făina iar compoziţia obţinută se pune pe foc (sau la bain-marie) până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase.
Se stinge focul, se adaugă untul, esenţa şi coaja de lămâie.
O foaie de cremşnit se lasă întreagă, cealaltă se mărunţeşte.
Se toarnă crema fierbinte peste foaia întreagă; se lasă la răcit.
Între timp se pregăteşte frişca (smântână + jumătate de plic zahăr vanilat Dr. Oetker).
După ce s-a răcit crema, se pune un strat de frişcă după care se presară partea de foaie mărunţită.Se serveşte după ce a stat câteva ore în frigider.
Poftă bună!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola