Negresă cu whisky (de post)

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 3422 vizualizari

 

Prăjitura-i făcută la rapid, cantităţile sunt exact măsurate :)), se face uşor... şi-i bună în post.

 

INGREDIENTE

  • 33 lg făină;
  • 20 lg zahăr;
  • 6 lg cacao;
  • 100 g nucă de cocos;
  • 650 mL apă minerală;
  • 200 mL ulei de floarea soarelui;
  • 2 lg bicarbonat de sodiu (stins cu oţet de mere);
  • 3 lg whisky (opţional);
  • 10 mL esenţă de rom;
  • zahăr vanilat pudră;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu whisky (de post):

 

Se separă lichidele de solide. 

1. Făină + bicarbonat de sodiu+ cacao + sare + zahăr + nucă de cocos.

2. Apă minerală + oţet de mere (cam 2 lg) + ulei + whishy + esenţă.

Se împreunează cele două părți și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Se toarnă aluatul în formă şi se coace timp de 35-40 minute, la temperatură mică.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se servește simlpă, pudrată cu zahăr vanilat sau cu o cupă de sorbet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu whisky (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 21:54

Sunt zile de post cand e dezlegare la ulei si beutură , in cantitati mici, ce-i drept.. deci ma incadrez in limite.

Sim0na 1

22.01.2013, 22:12

daca-i cu whisky, e cea mai buna!

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 23:12

, asa zic si eu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere