Mi-era poftă de ceva bun cu vişine.....şi pentru ca aveam la congelator....m-am pus pe treabă. Vă invit să serviţi desertul de astăzi!
Blat:
Crema:
Sirop:
Ornat:
Se prepară blatul: mixăm ouăle întregi cu zahărul până îşi dublează volumul. Adăugăm făina cernută cu cacaoa şi praful de copt. Adăugăm şi esenţa de rom şi amestecam bine. Eu am copt blatul într-o tava cu fundul rotund , lunga de 12/31 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Când e gata se dă la răcit.
Se prepară siropul: se caramelizează zahărul, se stinge cu apă şi se lasă la foc mic până ce acesta s-a dizolvat. Se dă deoparte şi se adaugă esenţa de rom. Când s-a răcit se însiropează blatul tăiat în două.
Pentru cremă mixăm frişca, apoi adăugăm iaurtul, zahărul şi seminţele de vanilie şi amestecăm bine. Gelatina o hidratăm în 100 ml apă, apoi o punem la încălzit până s-a lichefiat complet (atenţie sa nu fiarbă!), apoi o încorporăm în cremă.
Forma în care am copt blatul o tapetăm cu folie de plastic. Punem jumătate de blat însiropat, apoi toată crema, îngropăm ăn ea vişinele, celălalt blat însiropat şi acoperin iar cu folie. Dăm la rece până se încheagă crema.
Glazura: punem într-un vas 150 g ciocolată, toată frişca lichidă şi untul şi ţinem la foc mic amestecând continuu până obţinem o cremă. Răcim puţin, apoi îmbrăcăm prăjitura în glazură. Restul de 50 g ciocolată o dăm pe răzătoare şi ornăm după imaginaţie împreună cu crema de frişcă cu smântână şi vişine.
Poftă bună!