Prăjitură ,,Pădurea Neagră,,

de madi_marin in Prajituri, 15 Ian 2012 | 40129 vizualizari

 

Mi-era poftă de ceva bun cu vişine.....şi pentru ca aveam la congelator....m-am pus pe treabă. Vă invit să serviţi desertul de astăzi!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 1 lingură cu cacao neagră

Crema:

  • 200 ml friscă lichidă
  • 150 g iaurt cremos
  • 1 pliculeţ de gelatină
  • 3 linguri cu zahăr pudră vanilat
  • vişine congelate sau fără sâmburi din compot
  • 1/2 păstaie de vanilie

Sirop:

  • 150 g zahăr
  • 200 ml apă
  • esenţă de rom

Ornat:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
  • 100 ml frişcă bătută cu o lingură de smântână
  • vişine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură ,,Pădurea Neagră,,:

Se prepară blatul: mixăm ouăle întregi cu zahărul până îşi dublează volumul. Adăugăm făina cernută cu cacaoa şi praful de copt. Adăugăm şi esenţa de rom şi amestecam bine. Eu am copt blatul într-o tava cu fundul rotund , lunga de 12/31 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Când e gata se dă la răcit.

Se prepară siropul: se caramelizează zahărul, se stinge cu apă şi se lasă la foc mic până ce acesta s-a dizolvat. Se dă deoparte şi se adaugă esenţa de rom. Când s-a răcit se însiropează blatul tăiat în două.

Pentru cremă mixăm frişca, apoi adăugăm iaurtul, zahărul şi seminţele de vanilie şi amestecăm bine. Gelatina o hidratăm în 100 ml apă, apoi o punem la încălzit până s-a lichefiat complet (atenţie sa nu fiarbă!), apoi o încorporăm în cremă.

Forma în care am copt blatul o tapetăm cu folie de plastic. Punem jumătate de blat însiropat, apoi toată crema, îngropăm ăn ea vişinele, celălalt blat însiropat şi acoperin iar cu folie. Dăm la rece până se încheagă crema.

Glazura: punem într-un vas 150 g ciocolată, toată frişca lichidă şi untul şi ţinem la foc mic amestecând continuu până obţinem o cremă. Răcim puţin, apoi îmbrăcăm prăjitura în glazură. Restul de 50 g ciocolată o dăm pe răzătoare şi ornăm după imaginaţie împreună cu crema de frişcă cu smântână şi vişine.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură ,,Pădurea Neagră,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (111)

danidaniel 1

05.05.2013, 15:21

"

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 15:26

ce design

Ancutsa 1

29.05.2017, 09:55

Arata grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu jeleu de cirese