Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat.
După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit.
Se separă ouăle:
- albușurile se bat spumă cu un praf de sare;
- gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul, untul și coaja de portocală - se bat până se obține o cremă omogenă.
Merele se spală, se curăță de coajă și se dau la răzătoare.
În bolul cu orez se adaugă amestecul de galbenușuri, esența de vanilie, apoi se înglobează albușurile, amestecându-se ușor de jos în sus.
Se ia o tavă, se unge cu unt, se pune jumătate din compoziția cu orez, se adaugă merele rase apoi cealaltă jumătate de compoziție.
Tava se dă la cuptor pentru circa 35-40 minute, la temperatură medie.
Poftă bună!