Profiteroles

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 6546 vizualizari

 

Le-aș servi în fiecare zi...

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 3 ouă;
  • 1 cană făină;
  • 1 cană apă;
  • 1/4 cană ulei de floarea soarelui;
  • sare.

Crema de patiserie

  • 500 mL lapte 3% grăsime,
  • 100 g unt;
  • 4-5 lg zahăr;
  • 2 ouă;
  • 2 lg amidon;
  • 2 fiole esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Glazură lichidă

  • 200 g ciocolată amăruie;
  • 50 g unt;
  • 2-3 lg lapte.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiteroles:

 

Se fierbe apa cu uleiul și un praf de sare. 

După ce au dat în clocot, se iau de pe foc și se adaugă făina.

Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe. 

După ce s-a răcit aluatul se adaugă ouăle, unul câte unul. 

Se formează mici bile din aluat (cu mâna unsă cu ulei) și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, cu distanță între ele. 

Mie mi-au ieșit 36 de bile, au încăput toate într-o tavă obișnuită de cuptor. 

Se introduce tava în cuptorul bine încălzit, pentru aproximativ 30 minute, până când devin aurii.

Crema 

Se amestecă ouăle ca pentru omletă cu zahăr, un praf de sare; se adaugă laptele și amidonul.

Amestecul obținut se pune pe foc sau la bain-marie, se amestecă continuu până când se îngroașă. 

Se ia de pe foc, se adaugă untul și esența de vanilie.  

Se lasă să se răcească. 

Glazură

Se topește la microunde (sau bain-marie) ciocolata și 2-3 linguri de lapte.

Se adaugă untul și se amestecă bine.

 

După ce s-au copt bilele, se lasă la răcit și se taie pe jumătate. 

Se umplu cu crema de vanilie după care „se inundă-n glazură”. :) 

 

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

În primele 15 minute, nu se deschide cuptorul, există riscul de a se lăsa.

2

Se servesc ca atare sau cu o cupă de înghețată de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiteroles" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

Sim0na 1

21.01.2013, 11:33

imi ploua in guraaaa

diana_k 1

21.01.2013, 11:49

Alinutza80 1

22.01.2013, 14:39

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si cocos