Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 8 Feb 2013 | 9237 vizualizari

 

O prăjitură rapidă, de post, ce mă duce cu gândul la un brownie... crustă zaharoasă, aromată şi gust subtil de nucă prăjită.

 

INGREDIENTE

  • 20 lg făină albă - 380 g;
  • 16 lg apă fiartă şi răcită;
  • 14 lg ulei de floarea soarelui;
  • 14 lg zahăr fin;
  • 60 g miez de nucă;
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker;
  • 1 portocală - coajă şi suc;
  • 2 lg suc de lămâie;
  • 3 lg rase cacao;
  • un praf sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post:

Se cântăreşte făina se amestecă cu praf de copt şi cacao.

Miezul de nucă se trage în tigaie cât să prindă "un gust de copt", se lasă la răcit şi se  macină fin cu ajutorul robotului de bucătărie. 

Apa + uleiul + zahăr se mixează bine până se obţine o emulsie.  

În emulsia de mai sus se adaugă un praf de sare, coaja de portocală, sucul de portocală şi lămâie. 

Se cerne amestecul de făină, praf de copt, cacao în lichide. 

Se mixează cu treapa inferioară până la omogenizarea completă a aluatului.  

La final de adaugă nuca măcinată şi se amestecă cu o lingură de lemn sau cu paleta de patiserie.  

Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul preîncălzit, pe nivelul superior al cuptorului, la temperatura de circa 160 grade Celsius, timp de 40 minute. Se verifică prin metoda scobitorii.

Prăjitura se lasă la răcit în cuptor cu uşa întredeschisă. 

După răcirea completă se porţionează şi se serveşte alături de un ceai cald. :)

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

24.02.2013, 20:57

La multi ani!!! Delicioasa prajitura!

DinDragostePentruGatit 1

25.02.2013, 01:28

Multumesc frumos.

babi5 1

25.02.2013, 07:30

Buna ...felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de Dobos