Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 8 Feb 2013 | 8930 vizualizari

 

O prăjitură rapidă, de post, ce mă duce cu gândul la un brownie... crustă zaharoasă, aromată şi gust subtil de nucă prăjită.

 

INGREDIENTE

  • 20 lg făină albă - 380 g;
  • 16 lg apă fiartă şi răcită;
  • 14 lg ulei de floarea soarelui;
  • 14 lg zahăr fin;
  • 60 g miez de nucă;
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker;
  • 1 portocală - coajă şi suc;
  • 2 lg suc de lămâie;
  • 3 lg rase cacao;
  • un praf sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post:

Se cântăreşte făina se amestecă cu praf de copt şi cacao.

Miezul de nucă se trage în tigaie cât să prindă "un gust de copt", se lasă la răcit şi se  macină fin cu ajutorul robotului de bucătărie. 

Apa + uleiul + zahăr se mixează bine până se obţine o emulsie.  

În emulsia de mai sus se adaugă un praf de sare, coaja de portocală, sucul de portocală şi lămâie. 

Se cerne amestecul de făină, praf de copt, cacao în lichide. 

Se mixează cu treapa inferioară până la omogenizarea completă a aluatului.  

La final de adaugă nuca măcinată şi se amestecă cu o lingură de lemn sau cu paleta de patiserie.  

Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul preîncălzit, pe nivelul superior al cuptorului, la temperatura de circa 160 grade Celsius, timp de 40 minute. Se verifică prin metoda scobitorii.

Prăjitura se lasă la răcit în cuptor cu uşa întredeschisă. 

După răcirea completă se porţionează şi se serveşte alături de un ceai cald. :)

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

24.02.2013, 20:57

La multi ani!!! Delicioasa prajitura!

DinDragostePentruGatit 1

25.02.2013, 01:28

Multumesc frumos.

babi5 1

25.02.2013, 07:30

Buna ...felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu multa nuca si caramel