_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI238
Retete / Aperitive / Garnituri

Tarta cu branza si pui

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2015

Baza: Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura. Umplutura: 1. Taie...

Castraveti cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2014

1. Pune branza din iaurt impreuna cu smantana intr-un bol si mixeaza-le cu ajutorul unui mixer vertical. 2. Spala, usuca si taie mararul marunt. Procedeaza la fel si frunzele de ceapa. 3. Pune verdeturile peste branzica, asezoneaza cu sare si amesteca cu o lingura. 4. Spala, usuca si...

Chec aperitiv cu branza si cus-cus

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2014

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina.  3. Adauga si couscous-ul gatit si amesteca cu o lingura pana la inglobarea totala a acestuia. 4. Toaca ceapa...

Aperitiv cu brânză și fistic

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2014

Blat 1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius. 2. Separi albușurile de gălbenușuri. 3. Mixezi galbenușurile adăugând puțin câte puțin uleiul de palmier (adus la temperatura camerei, fluid), ca pentru maioneză. Adaugi laptele și mixezi în...

Drob mixt (vita si pui)

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2014

1. Indeparteaza grasimea (in cazul in care exista) de pe inima , taie inima si spal-o bine cu apa rece. 2. Da deoparte o bucatica de inima (400 g), iar restul (1000 g) pune-o la fiert impreuna cu rinichiul si cu putina sare. 3. Separat pune ficateii la fiert in apa cu sare. 4. Dupa ce...

Rulada de carne cu legume, in cetina de brad

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2014

1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi. 2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o folie alimentara si il bagam din nou la frigider pentru 5-7 zile. 3. Scoatem muschiul din vin, il...

Invartite cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2014

 1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute....

Salata cu legume, ciuperci si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2014

1. Decojim cartofii fierti si morcovul. 2. Dam prin razatoarea cu gauri mari cartofii, morcovul si castravetii. 3. Tocam ghebele si le adaugam in compozitie. 4. Turnam maioneza (eu o obtin prin aceasta metoda ), asezonam cu sare si amestecam. 5. Taiem cuburi gogosarii, iar ceapa o...

Aperitive cu porumb si telemea

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2014

Biscuiti: 1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine. 2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe vas (~5 min). 3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider...

Tarta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.  2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul unei linguri.   3. Introducem tava in cuptor pentru 10 min. 4. Spalam zbarciogii si ii...

Cascaval de casa

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2013

1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze. 2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10 min sa se odihneasca. 3. Scoatem coagulul si il pune intr-o sedila la scurs 12-24 ore. In...

Rulouri de leurda

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2013

1. Taiem crevetii, capsunele cubulete si 1/2 frunza de leurda fasii subtiri si le amestecam cu branza, iaurtul si praful de sare. 2. Frunzelor de leurda spalate si uscate le taiem codita. 3. Punem apoi cate o lingurita din compozitie pe fiecare frunza si rulam.     Nota!...

Drob de pasare

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2013

1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita.  2. Preincalzim cuptroul la 190 °C.  3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote...

Salata de Boeof

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2013

1. Spalam morcovii si cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca, iar apoi ii taiem cubulete. 2. Taiem cubulete castravetii si -i  punem intr-o sita la scurs, abia dupa ce s-au scurs ii amestecam cu cartofii taiati. 3....

Tarta cu mazare si ricotta

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri.  3. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute. 4. Pentru umplutura mixam ricotta...

Tort aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma ferma cu sarea. 4. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, turnand putin cate putin, ca pentru maioneza. 5. Incorporam faina amestecata cu praful de copt in galbenusuri, apoi putin...

Cartofi Duchesse

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013

1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator, lasam sa se racoreasca putin. 4. Incorporam oul, galbenusurile si sarea. 5. Pregatim o tava...

Muffins cu cascaval, ardei gras si miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2013

1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 2. Faina de porumb o mai macinam odata cu rasnita de cafea (daca va place mai mare, o puteti lasa asa). 3. Amestecam faina de porumb cu laptele fierbinte si lasam sa se racoreasca putin inainte de a trece la pasul urmator.   4. Incorporam...

Cupe cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2013

1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios. 2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea. 3. Introducem aluatul in frigider minim 12 ore ca aromele sa se intrepatrunda mai bine. La mine a stat 2 zile :D. 4. Preincalzim cuptorul la...

Tarta cu branza, ardei si schinduf

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2012

1. Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana la omogenizare. Lasati sa se odihneasca aluatul 10 minute.   2. Pregatiti umplutura blenduind toate ingredientele, mai putin ardeiul gras cubulete pe care il icorporati la final cu ajutorul unei spatule.   ...

Aperitiv cu carne de curcan

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2012

Aluat : 1. Puneti berea la incalzit intr-un vas. 2. Intr-un lighean puneti faina de grau, drojdia, zaharul, sarea si le amestecati. 3.Turnati berea calduta si lingura de ulei peste faina din lighean. 4. Dupa ce ati omogenizat compozitia adaugati faina de orz, putin cate putin. Framantati...

Bruschete cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2012

Taiem bageta in felii si o ungem cu ulei de masline (stiu ca in reteta clasica painea se unge cu ulei abia dupa ce o scoti din cuptor, dar mi s-a parut mai buna asa pentru varianta pe acre am pregatit-o eu) si o punem la copt - eu am pus-o in sandwich-maker si a iesit superrr. O scoatem si o...

Tarta & briose cu tomate si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2012

1. Amestecati iaurtul cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si faina. 2. Puneti in compozitie smantana si oul si omogenizati. 3. Adaugati pasta de tomate si amestecati bine. 4. La fianal adaugati cele 50 g de branza, sarea, ierburile aromate si amestecati. 5. Puneti compozitia in...

Mozzarella de casa (varianta rapida)

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2012

1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C. 2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot,  lasati 5 min sa se odihneasca! 3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de...

Crakers cu cartofi si susan

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2012

1. Amestecam faina cu praful de copt. 2. Punem restul ingredientelor peste faina si framantam bine. 3. Lasam aluatul sa se odihneasca 20 min, apoi il intindem si il taiem (cu formele de biscuiti din dotare :)). 4. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in...

Briose cu branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2012

1. Intr-un bol mare amestecati ouale cu laptele, iaurtul. 2. Puneti in amestec si faina + praful de copt. 3. Adaugati in compozitie branza faramitata, ceapa tocata si ardeiul taiat cubulete. 4. Puneti compozitia in forme de briose.  5. Sunca o taiati felii subtiri/ cubulete si...

Barcute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2012

  Aluat: 1. Amestecam toate ingredientele si framantam bine. 2. Lasam aluatul sa se "odihneasca" 30 min.  Umplutura: 1. Curatam morcovul si il taiem in cuburi mici. 2. Taiem ceapa si muschiuletul de porc. 3. Amestecam branza cu sarea, ceapa, morcovul si...

Tarta picanta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2012

1. Amestecam taratele cu oul, iaurtul, sarea, boiaua si piperul. 2. Punem intr-o tava de tarta cu diam de 20 cm si introducem in cuptor (incalzit in prealabil) la 200 °C, 20-30 min. 3. Scoatem din cuptor si lasam blatul la racit. 4. Amestecam branza cu sare. 5. Punem...

Codite de porumbel

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2012

Aluat: 1. Amestecam fainurile cu drojdia. 2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min.    3. Lasam la dospit 1 h!                 Umplutura: 1. Spalam...

Homemade Mozzarella I

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

1. Punem laptele + zerul intr-un vas de  inox pe foc si incalzim pana la 30 °C. 2. Oprim focul, adaugam cheagul si invartim. 3. Punem deasupra vasului un capac si il invelim cu un prosop. 4. Dupa 1 h scoatem capacul si taiem coagulul in patrate. Acoperim din nou cu capacul si...

Afisate 1 - 30 din 30 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]