Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

de _Alina_ in Piine, 20 Mar 2015 | 3948 vizualizari

 

Faina fara gluten este recomandata persoanelor care sufera de celiachie, insa poate fi consumata si de catre noi ceilalti, si mai ales de catre persoanele care doresc o schimbare a stilului de viata.
Se distinge de faina obisnuita, cu gluten prin gradul de hidratare, care este ceva mai ridicat.
Va spun la modul cel mai sincer nu credeam ca o paine neagra, fara gluten, poate fi atat de pufoasa. No si ca sa nu ziceti ca o laud, va las pe voi sa incercati si apoi sa-mi povestiti. ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina pentru paine taraneasca (Schar)
  • 350 ml apa calduta
  • 5 g drojdie fara gluten (Dr Schar)
  • 100 g meiz de nuca
  • 1/4 lgt seminte chimen
  • 1/4 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare grunjoasa
  • In plus
  • 1 lg faina pentru paine taraneasca extra pentru modelat
  • 1 lg ulei de masline pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten):

1.Pune miezul de nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 5-6 minute, sau il poti coace intr-o tigaie neaderenta pe aragaz.

2. Intr-un vas pune drojdia impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calda.

3. In alt vas pui faina, si faci o adancitura in mijlocul acesteia, unde vei turna drojdia dizolvata. Amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat omogen. Adaugi semintele de chimen, sarea si miezul de nuci copt, si amesteci pana la inglobarea lor.

4. Acoperi aluatul cu o lingura de faina, framanti usor si il muti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il crestezi si il acoperi cu un vas, iar vasul cu un prosop si il lasi sa dospeasca 30 de minute. 

5. Dai vasul si prosopul deoparte si introduci tava in cuptor 40 de minute la 200 grade Celsius, in ultimele 5 minute vei scoate painea, o vei unge cu ulei si vei introduce inapoi in cuptor crescand temperatura la 250 grade Cesius. Recomand ca atunci cand introduci tava cu paine in cuptor, totodata sa pui (in partea inferioara a cuptorului) un vas cu apa rece ca painea sa-si pastreze hidratarea, in ultimele 15 minute scoti vasul cu apa din cuptor. Dupa ce scoti painea din cuptor o acoperi cu un vas si o lasi sa se raceasca.

 S-aveti pofta!

 Recomad sa o alaturati unei felii zdravene de branza, sau chiar unei lingurite de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca greceasca