Homemade Mozzarella I

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2012 | 8132 vizualizari

 

Cui nu-i place mozzarella?!
Daca sunteti iubitori de mozzarela, azi va voi invata cum sa faceti acasa aceasta banzica delicioasa. Nu e greu, dar cere multa rabdare si timp.

 

INGREDIENTE

  • 7 l lapte integral
  • 500 ml zer (sau iaurt)
  • cheag (daca folositi pastile -> 1/2 tableta dizolvata in 4 linguri de apa, daca folositi lichid -> 14-16 picaturi)
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Homemade Mozzarella I:

1. Punem laptele + zerul intr-un vas de  inox pe foc si incalzim pana la 30 °C.
2. Oprim focul, adaugam cheagul si invartim.
3. Punem deasupra vasului un capac si il invelim cu un prosop.
4. Dupa 1 h scoatem capacul si taiem coagulul in patrate. Acoperim din nou cu capacul si prosopul si mai lasam 1 h.
5. Scoatem coagulul intr-o sita si il lasam la scurs cam 2 h, timp in care il intoarceti (cam la 40 min)
6. Taiem coagulul in felii mici  pe care le punem in sita cam 30 min.

7. Infierbantati 2 l apa.
8. Puneti feliutele de branza intr-un vas si turnati apa fierbinte peste ele.

9. Invartiti branza cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine elastica.

10. Intr-un alt vas puneti apa rece si sare.
11. Formati bilute din branzica si punetile in bolul cu apa rece. Le lasati in apa 5-10 min.

12. Scoateti bilutele de branza din apa si  lasati-le la scurs 5 min.

13. Impachetati si dati la frigider, lasati la maturat min 7 zile (desi recomandat este 40 zile).

14. Rezista in frigider pana la 1 - 1 1/2 luna (poate si mai mult, dar la noi se termina in cateva saptamani :))

TIPS-URI

1

Eu folosesc lapte de la tara, nu stiu daca iese cu lapte pasteurizat pt ca nu am incercat... Asa ca cine nu are parinti/bunici la tara sa si-i cumpere :P

2

Din 7 l de lapte ies ~ 800 g mozzarella.

3

Iese si fara sa adaugati zer/iaurt - e putin mai tare (nu mult)

Daca ti-a placut reteta noastra "Homemade Mozzarella I" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti