Salata cu legume, ciuperci si maioneza

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2014 | 53788 vizualizari

 

Nu stiu cum se face, dar de fiecare data cand e iarna fii-mea imi roade urechile saptamanal sa prestez aceasta salata. :)) E o reteta simpla si rapida, pe care am invatat-o de la cumnata mea acum muuulti ani. :) Imi place ca nu-i deloc sofisticata. O sa ziceti ca-s comoda, dar uneori chiar n-am chef sa toc totul ca la salata boeuf, in plus asa o face cumnata mea asa ca nu ma abat de la tehica ei. :))

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi fierti
  • 1 morcov mare fiert
  • 140 g castraveti marinati
  • 100 g ghebe marinate (optional)
  • 100 g gogosar din otet
  • 1 lgt cu varf patrunjel uscat
  • 1 ceapa medie
  • 150-200 g maioneza
  • 1/4 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu legume, ciuperci si maioneza:

1. Decojim cartofii fierti si morcovul.

2. Dam prin razatoarea cu gauri mari cartofii, morcovul si castravetii.

3. Tocam ghebele si le adaugam in compozitie.

4. Turnam maioneza (eu o obtin prin aceasta metoda), asezonam cu sare si amestecam.
5. Taiem cuburi gogosarii, iar ceapa o tocam marunt. Le adaugam in compozitie si amestecam bine.
Simplu si rapid!  

TIPS-URI

1

Cartofii si morcovul au fost fierti in coaja.

2

In locul ghebelor puteti folosi mazare.

3

Puteti foarte bine sa folositi patrunjel verde (1/2 legatura), ii da prospetime salatei.

4

Daca doriti sa fie mai dietetica, puteti folosi doar o lingura de maioneza amestecata cu iaurt degresat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu legume, ciuperci si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Aurelia 07_07 1

31.01.2014, 15:33

_Alina_ 1

04.02.2014, 12:14

Laura, nu-i saptamana in care sa nu fac numai din cauza fetitei mele.

_Alina_ 1

04.02.2014, 12:14

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt