Rulada de carne cu legume, in cetina de brad

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2014 | 4518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de manzat
  • 400 ml vin alb dulce
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • ½ lgt boia dulce
  • 1 lgt zahar
  • Umplutura
  • 150 g mazare verde Bonduelle
  • 250 g cascaval razuit
  • 100 g morcov curatat
  • 1 ou mic
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 15 g quinoa expandat (optional)
  • ¼ lgt sare
  • ¼ lgt piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne cu legume, in cetina de brad:

1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi.

2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o folie alimentara si il bagam din nou la frigider pentru 5-7 zile.

3. Scoatem muschiul din vin, il uscam cu un servet de hartie, il taiem astfel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare.

4. Punem carnea intre doua folii alimentare si o batem foarte bine cu un ciocan pentru snitele.

5. Taiem morcovul fasii, pe care le oparim 5 minute.

6. Cascavalul il amestecam cu ierburile de Provence, sare si piper.

7. Intindem 1/3 din cantitatea de cascaval pe carnea batuta.

8. Punem fasiile de morcov.

9. Batem oul si incorporam in el mazarea bine scursa, quinoa si 1/3 din cascavalul razuit apoi punem totul peste fasiile de morcov, iar desasupra punem cascavalul ramas.

10. Rulam cu grija carnea, o legam bine, apoi o invelim in cetina de brad si o legam din nou.

11. Punem rulada intr-o tava, pe un gratar. Punem apa in tava, dar sa fie sub nivelul gratarului, si o acoperim cu folie de aluminiu.

12. Introducem in cuptorul preincalzit la 190C pentru o ora, o ora si 10 min.

13. Scoatem din cuptor, lasam la racit complet, scoatem cetina si apoi bagam rulada in frigider pana in momentul servirii. 

S-aveti pofta!  

TIPS-URI

1

Colectati cetina de brad dintr-un loc lipsit de poluare si spalati-o extrem de bine inainte de utilizare.

2

Puteti sa o afumati daca aveti aceasta posibilitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne cu legume, in cetina de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

_Alina_ 1

20.02.2014, 10:51

Multumesc pentru aprecieri, dragilor!

Sylvia 1

20.02.2014, 13:19

super !

laura_n 1

21.02.2014, 14:49

senzationala rulada asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beef Wellington