Daca ati invatat cum sa faceti mozzarella din prima reteta propusa de mine, iata ca acum va aduc o reteta care necesita mai putin timp... sa zicem maxim 1 h incarcat... si care este la fel de gustoasa singura diferenta e la consistenta :D.
1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C.
2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot, lasati 5 min sa se odihneasca!
3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de apa si invartiti.
4. Lasati vasul sa stea 20-30 min acoperit cu un capac.
5. Taiati coagulul in bucati si scoateti-l intr-o strecuratoare.
6. Stoarceti cat mai mult zer in strecuratoare strangand branza cu mainile.
7. Scoateti branza din sita si puneti-o intr-un vas in care sa o puteti apasa cat de bine posibil.
8. Formati bilute din branza pe care le puneti intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva min sau puteti sa taiati bucati mici si sa procedati ca la prima reteta - adica sa puneti apa fierbinte peste ele si sa invartiti cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza totul, iar mai apoi sa formati bilute sa sa o impletiti.
9. Scoteti fiecare bila de branza si incepeti sa o impaturiti in mai multe straturi, dupa care o puneti intr-un vas cu apa rece si sare (cam 5 min).
10. Scoateti mingiutele din apa si lasati-le la scurs 5-10 min.
11. Impachetati, etichetati si dati la frigider. Se matureaza intr-o saptamana, dar mult mai bine cam in 2-3 sapt.
1
Am folosit lapte de vaca proaspat, nepasteurizat!
2
Este mai tare fata de mozzarella din reteta anterioara.