Aperitiv cu brânză și fistic

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2014 | 11252 vizualizari

 

Un aperitiv extrem de apreciat care s-a "evaporat" imediat de pe platou.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă foarte mari (XL)
  • 280 g făină de grâu 000 (Dobrogea am folosit eu)
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei de palmier/unt topit
  • ¼ linguriță ghimbir pudră
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță usturoi pudră
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet
  • Umplutură și decor
  • 650 g brânză din iaurt
  • 80 g smântână (20%grasime)
  • 1 mănunchi chives/ceapă verde (opțional)
  • ¼ lgt sare
  • 100 g fistic decojit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu brânză și fistic:

Blat

1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius.

2. Separi albușurile de gălbenușuri.

3. Mixezi galbenușurile adăugând puțin câte puțin uleiul de palmier (adus la temperatura camerei, fluid), ca pentru maioneză. Adaugi laptele și mixezi în continuare un minut.

4. Cerni făina peste galbenușurile bătute, adaugi usturoiul, ghimbirul, ¾ linguriță de sare și bicarbonatul stins cu oțet și mixezi până la omogenizarea completă.

5. Separat mixezi albușurile cu un praf de sare, până  când se formează o spuma densă (care nu cade din vas dacă îl întorci).

6. Iei 2 linguri de spumă de albușuri si le încorporezi în compoziția cu galbenușuri apoi înglobezi cu ajutorul unei spatule întreaga cantitate de albușuri batute în compoziție prin câteva mișcări fine.  

7. Torni compozitia intr-o tava (cu dimensiunile 35x38cm) tapetată cu hârtie de copt și introduci tava în cuptor pentr 15 minute. Verifică daca s-a copt introducând o scobitoare în mijlocul blatului, dacă iese curata înseamna că e copt. Scoate tava din cuptor, lasă blatul să se racească complet, apoi taie-l in fâșii lungi de 7 cm și late de 4 cm.

  Pentru umpluturăpui brânza împreună cu smântâna și sarea într-un vas și le mixezi (cu un mixer vertical) până când capătă o consistență fină. Adaugi frunzele de chives tăiate mărunt și le inglobezi în compoziție cu o lingură/spatulă.

   Asamblare

1.  Pui umplutura într-un poș cu dui simplu.

2.  Așezi pe un platou un dreptunghi de blat.  Sprițezi 3 cerculețe de umplutură pe el, presari  fistic mărunțit, mai pui puțină umplutura deasupra (ca sa adere următorul strat) apoi pui al doilea dreptunghi de blat, șprițezi deasupra acestuia umplutura sub formă de cercuri si decorezi cu fistic mărunțit.

Poftă Bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

Brânza din iaurt o obții punând iaurtul (cca. 2 kg) la scurs într-o sedilă deasa (minim 14 ore).

2

Poți inlocui acest tip de brânză cu ricotta sau cu cremă de brânză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu brânză și fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

AlexTeacher 1

02.03.2015, 22:45

Pana n-am citit modul de preparare al acestei retete, am crezut initial ca e ceva banal. Abia dupa mi-a trezit interesul si m-a determinat sa vreau sa fac si eu aceasta reteta in viitorul apropiat. Felicitarile mele, draga Alina ! Si-mi place c-ai lucrat si la prezentare. Primul impact e cel vizual, si conteaza foarte mult. Bravo inca o data !

_Alina_ 1

03.03.2015, 20:34

Ma simt onorata. Multumesc, Alex!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat