Aceasta tarta are gustul puiului cu smantana,si mi se pare ideala in orice moment din zi.
Baza:
Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura.
Umplutura:
1. Taie cubulete ceapa curatata si spalata si pune-o la calit in ulei pana se inmoaie.
2. Taie morcovul (curatat si spalat) si pieptul de pui in cubulete.
3. Intr-un vas amesteca branza, iaurtul, grisul, ceapa, morcovul, pieptul de pui cimbrul si maghiranul.
Asamblare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava (23cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu o lingura de gris. Apasa bine marginile, si taie surplusul de aluat (il vei folosi la decorat).
3.Tapeteaza baza tartei cu o lingura de gris, roteste tava astfel incat grisul sa acopere toata baza apoi toarna umplutura, niveleaza si pune aluatul ramas (eu l-am decupat cu o forma pentru biscuiti).
4. Introdu tava in cuptor pentru 40 de minute sau pana observi ca s-a rumenit.
5. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet, apoi o poti portiona dupa preferinta.
S-aveti pofta!