Aperitive cu porumb si telemea

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2014 | 3639 vizualizari

 

INGREDIENTE

Biscuiti:

  • 300 g de faina de grau
  • 100 ml apa
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 10 g sare
  • 2 lg seminte chimen
  • ¼ lgt bicarbonat
  • ½ lgt otet
  • + 50 g faina de grau pentru modelat

Umplutura:

  • 330 g telemea de vaci, desarata ( bine scursa)
  • 50 g smantana
  • 130 g porumb dulce Bonduelle (bine scurs)
  • 2 bucati rosie deshidratata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu porumb si telemea:

Biscuiti:

1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine.

2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe vas (~5 min).

3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider pentru cel putin 30 min.

4. Preincalzim cuptorul  la 190°C.

5.Tapetam masa de lucru cu faina ramasa (50 g), scoatem aluatul din frigider, il impartim in 2, il intindem la grosimea de 0.5 – 1 cm, taiem forme rotunde (cu diametrul 7 cm) pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

6. Introducem tava in cuptor pentru 8-10 min, marind temperatura la 200°C.

7. Dupa ce s-au copt, ii scoatem pe un gratar si ii lasam la racit.  

Umplutura:

1. Amestecam cu un mixer vertical telemeaua cu smantana pana obtinem o compozitie pastoasa, omogena.

2. Taiem marunt rosiile deshidratate.

3. Inglobam porumbul dulce si rosiile deshidratate in telemea, amestecand bine.    

Asamblare:

Punem cate o lingurita cu varf de umplutura pe cate un biscuite, apoi punem celalalt biscuite deasupra. Introducem in frigider macar 1 ora inainte de servire (ideal ar fi 12h).    

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu porumb si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ciuperci