Codite de porumbel

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2012 | 4136 vizualizari

 

Ceva numai bun de luat la un picnic in familie ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 g faina alba (plus extra pentru framantat, cam 2 pumni)
  • 150 g faina neagra
  • 50 g germeni de grau
  • 1 1/2 lgt zahar
  • 7g si 1 lgt drojdie uscata
  • 700 ml lapte caldut
  • 1 lgt sare
  • 2 lg cu varf smantana
  • 3 lg ulei
  • Umplutura:
  • 400 g carne tocata de pui
  • 200 g rosii cuburi
  • 1 lg ulei
  • 2 cepe verzi
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgt mix legume
  • 1/2 mar verde
  • 50 g ardei gras rosu
  • sare & piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Codite de porumbel:

Aluat:

1. Amestecam fainurile cu drojdia.

2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min.   

3. Lasam la dospit 1 h!                

Umplutura:

1. Spalam ceapa, taiem numai pana unde incep frunzele.

2. Calim ceapa intr-o lingura de ulei.

3. Adagam carnea tocata si o rumenim cateva minute.

4. Adaugam vinul, apa si mirodeniile si lasam la fiert pana se patrunde bine (~20 min).

5. Aproape de final adaugam rosiile cuburi si mai lasam pe foc pana scade tot lichidul.

6. Dupa ce s-a racit complet amestecam carnea cu legumele uscate, sare, piper, ardei gras si mar.

Asamblare:

1. Intindem aluatul si il taiem in patrate  de 10x10 cm.

2. In mijlocul fiecarui patrat puneti 1 lingura de umplutura.

3. Indoiti fiecare patrat intr-un triunghi si apasati bine marginile.

4. Alipiti capetele de jos ale triunghiului, iar capatul de sus taiati-l sub forma unui evantai.

5. Puneti "coditele" in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (incalzit in prealabil) la 190°C pana devin rumene (25-30 min).

 

TIPS-URI

1

Daca aveti rabdare puteti intinde aluatul mai bine si il puteti taia in bucati mai mici ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Codite de porumbel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de branza cu castraveti si ceapa verde