Tort aperitiv

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2013 | 11242 vizualizari

 

Numai bun de pus pe masa de sarbatori!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua medii
  • 100 g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt chimen pudra
  • 1 lgt praf de copt

Umplutura

  • 290 g urda de vaci
  • 80 g iaurt
  • 60 g boabe de porumb fiert
  • 40 g rosii uscate
  • 25 g susan prajit
  • 5 g gelatina alimentara

Decor:

  • 285 g urda de vaci
  • 70 g iaurt
  • 50-100 g quinoa expandat
  • cateva frunzulite de menta
  • .............
  • 80 ml lapte fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma ferma cu sarea.

4. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, turnand putin cate putin, ca pentru maioneza.

5. Incorporam faina amestecata cu praful de copt in galbenusuri, apoi putin cate putin laptele si chimenul.

6. Inglobam 1-2 linguri de albusuri batute in compozitia cu galbenusuri, amestecand circular cu o spatula, apoi incorporam toata compozitia in albusuri cu miscari putine si ample (ca sa nu isi piarda volumul). 

7. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 17 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, timp de 35-45 min. Introduceti o scobitoare in mijlocul blatului, daca iese curata => blat copt.

8. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem.

 Umplutura si decor

1. Punem urda si iaurtul intr-un vas si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical.

2. Taiem rosiile cubulete si le adaugam in  compozitie alaturi de porumbul bine scurs si de susanul prajit. Adaugam gelatina alimentara preparata conform instructiunilor, amestecam bine si dam la frigider pana in momentul folosirii.

3. Pentru decor procedam la fel ca la pasul 1.  

Asamblare:

1. In vasul in care am copt blatul, punem o folie de aluminiu /alimentara, punem prima felie de blat  si o ungem cu 40 ml lapte fierbinte. Asteptam  5-8 minute sa se absoarba laptele apoi punem umplutura si urmatoarea felie pe care o vom unge mai apoi cu restul de lapte fierbinte. Dam la frigider 1 h.  

2. Scoatem blatul din vas pe un platou, il imbracam in crema de urda il bagam din nou la frigider macar 1 ora. Imbracam apoi marginile tortului in quinoa expandat, iar deasupra punem frunzulitele de menta.

 

TIPS-URI

1

  Daca doriti puteti adauga in umplutura sunca presata, piept de pui, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive, aperitive