Numai bun de pus pe masa de sarbatori!
Blat
Umplutura
Decor:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma ferma cu sarea.
4. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, turnand putin cate putin, ca pentru maioneza.
5. Incorporam faina amestecata cu praful de copt in galbenusuri, apoi putin cate putin laptele si chimenul.
6. Inglobam 1-2 linguri de albusuri batute in compozitia cu galbenusuri, amestecand circular cu o spatula, apoi incorporam toata compozitia in albusuri cu miscari putine si ample (ca sa nu isi piarda volumul).
7. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 17 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, timp de 35-45 min. Introduceti o scobitoare in mijlocul blatului, daca iese curata => blat copt.
8. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem.
Umplutura si decor
1. Punem urda si iaurtul intr-un vas si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical.
2. Taiem rosiile cubulete si le adaugam in compozitie alaturi de porumbul bine scurs si de susanul prajit. Adaugam gelatina alimentara preparata conform instructiunilor, amestecam bine si dam la frigider pana in momentul folosirii.
3. Pentru decor procedam la fel ca la pasul 1.
Asamblare:
1. In vasul in care am copt blatul, punem o folie de aluminiu /alimentara, punem prima felie de blat si o ungem cu 40 ml lapte fierbinte. Asteptam 5-8 minute sa se absoarba laptele apoi punem umplutura si urmatoarea felie pe care o vom unge mai apoi cu restul de lapte fierbinte. Dam la frigider 1 h.
2. Scoatem blatul din vas pe un platou, il imbracam in crema de urda il bagam din nou la frigider macar 1 ora. Imbracam apoi marginile tortului in quinoa expandat, iar deasupra punem frunzulitele de menta.
1
Daca doriti puteti adauga in umplutura sunca presata, piept de pui, etc..