A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata cu oua, rosii cherry si mini...

Postat de: RODIMUR in Salate

Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Separam ouale; batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul-continuam sa batem pana se topeste zaharul si e tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, vanilia, iaurtul...Citeste continuarea

Spirale cu feta si spanac

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se...Citeste continuarea

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine...Citeste continuarea

Desert mini croissante cu gem

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai...Citeste continuarea

Chifle pufoase cu usturoi - fara...

Postat de: deyutzky in Piine

Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva....Citeste continuarea

Briose cu banane si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de branza si cartofi

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: gurita_ta2005 in Piine

Drojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida. In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu mazare

Postat de: TAB1TA in Porc

 Cotletul se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti. Se adauga putina apa. Se acopera cu capacul. Se fierbe inabusit. Se curata si toaca ceapa si usturoiul. Se...Citeste continuarea

Melcisori cu ciuperci si branzeturi

Postat de: katty in Paste

Fierbem pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe punga. Scurgem ciupercile si le clatim bine. Radem telemeaua, cascavalul si parmezanul. Scurgem pastele, adaugam ciupercile,...Citeste continuarea

Sarmale din carne de pui in foi de...

Postat de: katty in Pui

In uleiul incins punem la calit ceapa curatata,  spalata si tocata fin. Cand s-a inmuiat, adaugam boiaua dulce si iute. Dam vasul jos si lasam ceapa sa se raceasca. Fierbem 10-12 minute...Citeste continuarea

Desert placintele cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: MicleIoana21 in Prajituri

Se face cafeaua si se lasa la racit. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa, iar apoi se adauga mascarponele. Frisca se bate, iar peste ea se adauga crema obtinuta....Citeste continuarea

Salata a la boeuf

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata . Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme...Citeste continuarea

Drob din organe de miel cu piept de...

Postat de: katty in Oaie

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...Citeste continuarea

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de: Ksenya in Supe/Ciorbe

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de: TAB1TA in Supe

Se pune puiul intr-o oala mai mare la fiert. Se adauga sare. Se spumeaza. Se lasa inca 20 minute la fiert si se adauga legumele portionate. Se fierbe la foc incet. Se adauga sare si...Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine, dupa ce am curatat-o de pielite, apoi o punem la fiert intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine si o lasam sa fiarba pana este fiarta de...Citeste continuarea

Paste tricolore cu file de cod

Postat de: TAB1TA in Paste

Pestele se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se scot pe servet absorbant. Separat se pune apa la fiert pentru paste. Se adauga ulei si...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu fasole verde

Postat de: TAB1TA in Porc

Carnea se pune in ulei incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga cate putina apa. Se adauga fasolea verde. Se condimenteaza. Se lasa inca 10-15 minute. Citeste continuarea

Varza dulce calita cu crenvursti si...

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Am pus orezul in apa intr-un castronel. Am spalat si curatat legumele. Am tocat ceapa, morcovul si ardeiul le-am taiat cubulete. Am tocat si varza. Am prajit crenvurstii in putin ulei. Am...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si afine

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Untul, zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea si faina cernuta se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se formeaza o bila, care se introduce la frigider pentru cel putin...Citeste continuarea

Cartofi cu cascaval la cuptor

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Spalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja. Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos. Dupa ce ii curatam, ii taiem in jumate si ii punem in tava...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde, cu afumatura

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se spală rapid kaiserul și apoi se...Citeste continuarea

Desert panettone cu fructe confiate

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu ardei copt

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și...Citeste continuarea

Paine cu leurda

Postat de: sufletista in Paste

Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros. Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le...Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si...Citeste continuarea

Mancare de linte cu piept de curcan

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Carnea se spala si se portioneaza in bucatele de aproximativ 2 cm. Se pune intr-o oala in 1,5-2 l apa. Se spumeaza. Se adauga sare, piper. Se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute...Citeste continuarea

Focaccia cu legume

Postat de: ReteteAlina in Pizza

Aluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa...Citeste continuarea

Musaca in stil grecesc ca la Cleme

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am pus cartofii la fiert, i-am fiert in coaja, nu i-am fiert sa fie in totalitate patrunsi, se mai fac si in cuptor. Dupa ce au fiert i-am lasat sa se raceasca.  Dupa aceea am...Citeste continuarea

Miere - sirop de papadie

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La...Citeste continuarea

Dorada la cuptor

Postat de: cristeena20 in Peste

Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am...Citeste continuarea

Desert orez cu lapte

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Punem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol. Adaugam zaharul, coaja de lamaie,...Citeste continuarea

Peste cu paste macaroni

Postat de: cristeena20 in Paste

Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se...Citeste continuarea

Desert gogosi de Carnaval...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul...Citeste continuarea

Desert briosa Melc cu gem de prune

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului  puneti faina (225 g) + sarea +zaharul  + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele....Citeste continuarea

Carnat de Lyon in aluat briosat

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din...Citeste continuarea

Desert mini Pavlova cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final...Citeste continuarea

Desert prajitura festiva cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru blat:       Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in...Citeste continuarea

Desert prajitura vanilata

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o...Citeste continuarea

Paine cu iaurt

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.  Faina se cerne.  Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se...Citeste continuarea

Koulouria – Covrigi grecesti

Postat de: ancutsa in Piine

     Mai întâi se pregătește maiaua: într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță, amestecând cu o furculiță, se adaugă zahărul și...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu smantana in aluat

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, peste maiaua...Citeste continuarea

Tocana mexicana de pui

Postat de: sufletista in Pui

Curatam pulpele de eventualele pene, le crestam putin, le condimentam cu sare si piper dupa gust si le punem la prajit in uleiul incins. Le scoatem pe un platou pe care il vom acoperi cu un...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de fistic si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Incepeti cu pregatirea  pastei de fistic , eu am facut-o cu o seara inainte. Boabele de fistic le puneti intr-un bol, turnati apa fierbinte peste ele cat sa le acopere, le lasati asa 15...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu verdeturi de...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]