Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata cu oua, rosii cherry si mini...
Postat de: RODIMUR in SalateDacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni
Postat de: cristeena20 in PrajituriSeparam ouale; batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul-continuam sa batem pana se topeste zaharul si e tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, vanilia, iaurtul...Citeste continuarea
Spirale cu feta si spanac
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se...Citeste continuarea
Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine...Citeste continuarea
Desert mini croissante cu gem
Postat de: RODIMUR in DulciuriAluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu usturoi - fara...
Postat de: deyutzky in PiineAdaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva....Citeste continuarea
Briose cu banane si ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de branza si cartofi
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: gurita_ta2005 in PiineDrojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida. In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu mazare
Postat de: TAB1TA in PorcCotletul se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti. Se adauga putina apa. Se acopera cu capacul. Se fierbe inabusit. Se curata si toaca ceapa si usturoiul. Se...Citeste continuarea
Melcisori cu ciuperci si branzeturi
Postat de: katty in PasteFierbem pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe punga. Scurgem ciupercile si le clatim bine. Radem telemeaua, cascavalul si parmezanul. Scurgem pastele, adaugam ciupercile,...Citeste continuarea
Sarmale din carne de pui in foi de...
Postat de: katty in PuiIn uleiul incins punem la calit ceapa curatata, spalata si tocata fin. Cand s-a inmuiat, adaugam boiaua dulce si iute. Dam vasul jos si lasam ceapa sa se raceasca. Fierbem 10-12 minute...Citeste continuarea
Desert placintele cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriSe cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge...Citeste continuarea
Desert Tiramisu
Postat de: MicleIoana21 in PrajituriSe face cafeaua si se lasa la racit. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa, iar apoi se adauga mascarponele. Frisca se bate, iar peste ea se adauga crema obtinuta....Citeste continuarea
Salata a la boeuf
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata . Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme...Citeste continuarea
Drob din organe de miel cu piept de...
Postat de: katty in OaieCuratam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...Citeste continuarea
Bors taranesc de coada de vitel II
Postat de: Ksenya in Supe/CiorbeCoada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste
Postat de: TAB1TA in SupeSe pune puiul intr-o oala mai mare la fiert. Se adauga sare. Se spumeaza. Se lasa inca 20 minute la fiert si se adauga legumele portionate. Se fierbe la foc incet. Se adauga sare si...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine, dupa ce am curatat-o de pielite, apoi o punem la fiert intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine si o lasam sa fiarba pana este fiarta de...Citeste continuarea
Paste tricolore cu file de cod
Postat de: TAB1TA in PastePestele se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se scot pe servet absorbant. Separat se pune apa la fiert pentru paste. Se adauga ulei si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu fasole verde
Postat de: TAB1TA in PorcCarnea se pune in ulei incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga cate putina apa. Se adauga fasolea verde. Se condimenteaza. Se lasa inca 10-15 minute. Citeste continuarea
Varza dulce calita cu crenvursti si...
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeAm pus orezul in apa intr-un castronel. Am spalat si curatat legumele. Am tocat ceapa, morcovul si ardeiul le-am taiat cubulete. Am tocat si varza. Am prajit crenvurstii in putin ulei. Am...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si afine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUntul, zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea si faina cernuta se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se formeaza o bila, care se introduce la frigider pentru cel putin...Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval la cuptor
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeSpalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja. Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos. Dupa ce ii curatam, ii taiem in jumate si ii punem in tava...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde, cu afumatura
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se spală rapid kaiserul și apoi se...Citeste continuarea
Desert panettone cu fructe confiate
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu ardei copt
Postat de: panacris in Mancaruri de postArdeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și...Citeste continuarea
Paine cu leurda
Postat de: sufletista in PasteLeurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros. Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le...Citeste continuarea
Desert mucenici umpluti cu nuca
Postat de: sufletista in DulciuriDrojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si...Citeste continuarea
Mancare de linte cu piept de curcan
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeCarnea se spala si se portioneaza in bucatele de aproximativ 2 cm. Se pune intr-o oala in 1,5-2 l apa. Se spumeaza. Se adauga sare, piper. Se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute...Citeste continuarea
Focaccia cu legume
Postat de: ReteteAlina in PizzaAluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa...Citeste continuarea
Musaca in stil grecesc ca la Cleme
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am pus cartofii la fiert, i-am fiert in coaja, nu i-am fiert sa fie in totalitate patrunsi, se mai fac si in cuptor. Dupa ce au fiert i-am lasat sa se raceasca. Dupa aceea am...Citeste continuarea
Miere - sirop de papadie
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotMai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La...Citeste continuarea
Dorada la cuptor
Postat de: cristeena20 in PesteAm ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte
Postat de: cristeena20 in DulciuriPunem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol. Adaugam zaharul, coaja de lamaie,...Citeste continuarea
Peste cu paste macaroni
Postat de: cristeena20 in PastePestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se...Citeste continuarea
Desert gogosi de Carnaval...
Postat de: ctlina in DulciuriSfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul...Citeste continuarea
Desert briosa Melc cu gem de prune
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (225 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele....Citeste continuarea
Carnat de Lyon in aluat briosat
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIn bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din...Citeste continuarea
Desert mini Pavlova cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAlbusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final...Citeste continuarea
Desert prajitura festiva cu...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in...Citeste continuarea
Desert prajitura vanilata
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o...Citeste continuarea
Paine cu iaurt
Postat de: cristinutanicolita in PiineSe alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Faina se cerne. Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se...Citeste continuarea
Koulouria – Covrigi grecesti
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregătește maiaua: într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță, amestecând cu o furculiță, se adaugă zahărul și...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu smantana in aluat
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, peste maiaua...Citeste continuarea
Tocana mexicana de pui
Postat de: sufletista in PuiCuratam pulpele de eventualele pene, le crestam putin, le condimentam cu sare si piper dupa gust si le punem la prajit in uleiul incins. Le scoatem pe un platou pe care il vom acoperi cu un...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu fulgi de porumb
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de fistic si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIncepeti cu pregatirea pastei de fistic , eu am facut-o cu o seara inainte. Boabele de fistic le puneti intr-un bol, turnati apa fierbinte peste ele cat sa le acopere, le lasati asa 15...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu verdeturi de...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...Citeste continuarea