Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

de Lau in Prajituri, 19 Sep 2020 | 3305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 aluat de foietaj
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte condesat
  • 1 l lapte
  • 200 g amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca:

Intr-un bol dizolvam amidonul cu lapte si galbenusurile,

Intr-o cratita punem restul de lapte cu zaharul  la incalzit,adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc si adaugam treptat untul taiat cubulete la temperatura camerei,esenta de vanilie,acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se raceasca foarte bine.

Aluatul de foietaj il impartim in 2(daca nu vine impartit)intindem putin cu sucitorul,aduagam in tava tapetata cu hartie de copt,intepam cu furculita.

Coacem la 200 grade C, cca 10 min pana ce se rumeneste.

Repetam la fel si cu a 2 foaie de foietaj.

Intre timp mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul si devine ferma, adaugam laptele condensat si mixam pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tava adaugam foaia de aluat, frisca, dam la rece 10 min dupa care adaugam crema si deasupra foaia de aluat si dam la rece cateva ore inainte sa fie servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure