Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR in Pui, 21 Sep 2020 | 4374 vizualizari

 

Pentru masa de prânz de ieri am preparat dietetic un pui la pungă. I-am adăugat condimentele obișnuite, muștar și portocale, iar ca garnitură am pregătit cuc-cus cu unt, care ne place foarte mult. Portocalele au dat un gust foarte bun preparatului, l-au aromat și au potențat gustul muștarului și al celorlalte condimente. A fost o masă de prânz tare gustoasă și sănătoasă!

 

INGREDIENTE

  • 800 grame de piept de pui
  • 2-3 linguri de muștar clasic
  • 1-2 portocale
  • 1 linguriță de condimente pentru pui
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitură:
  • 200 grame de cus-cus
  • 75-100 grame de unt
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • frunze de busuioc proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu mustar si portocale, la punga:

Pieptul de pui se spală și se fasonează.

Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă.

Se adaugă uleiul de măsline în muștar și se omogenizează, după care se ung cu acesta  bucățile de piept de pui, pe ambele fețe .

După încă 4-5 minute se introduc bucățile de piept de pui în pungă, odată cu feliile de portocale pregătite dinainte.

Se leagă punga și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 50-60 de minute.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se îndepărtează punga, se adaugă  sosul adunat în ea și încă puțină zeamă de portocale. Apoi se mai dă pieptul de pui la cuptor, la foc iute, încă 10-15 minute, până ce se rumenește ușor. Din când în când se scoate tava din cuptor și cu o lingură se toarnă sos pe bucățile de piept de pui.

Între timp, se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj, se clătește, se strecoară bine de apă și se pune în platou. Se topește untul, se toarnă peste cus-cus și se amestecă ușor.

Se scot bucățile de piept de pui, ușor rumenite, din cuptor, se pun în platou, peste cus-cus, se decorează cu roșii cherry, frunze de busuioc și feliile de portocale care au fost în pungă și preparatul se servește cald, imediat. 

TIPS-URI

1

Spălați, fasonați și strecurați bine de apă bucățile de piept de pui, înainte de a le condimenta.

2

Înainte de a pune pieptul de pui în pungă, lăsați-l câteva minute să se pătrundă de condimentele presărate și de muștar.

3

Feliile de portocale sunt adăugate pentru aromă, dar și pentru a înlocui zahărul care altminteri ar fi fost normal să fie pus în amestecul de muștar și ulei de măsline, pentru a potența gustul.

4

Nu rumeniți prea tare pieptul de pui în cuptor, ca să nu se usuce prea tare și să devină ca niște câlți.

5

Peste cus-cus adăugați nu numai unt topit, ci și sos din tigaie.

6

Garnitura poate fi diferită, în funcție de gustul fiecăruia.

7

Serviți preparatul cald, imediat ce l-ați scos din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mustar si portocale, la punga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui fragede la tigaie